Bokbier introductie

locatie
Binnenstad, Zwolle

Zet zondagmiddag 7 oktober maar alvast in uw agenda, want dan vindt namelijk de dertiende editie plaats van de sfeervolle Bokbier Introductie!

Traditiegetrouw komt schipper Mail Overbosch met zijn prachtige tjalk “Emanuel” uit 1903 het Bokbier aan Zwolse wal brengen. Op het Broerenkerkplein (bij Het Beugeltje) wordt het eerste vat aangeslagen en uitgedeeld om te proeven. Drie brouwerswagens met paarden brengen vervolgens de vaatjes rond naar maar liefst 19 café's in de Zwolse binnenstad.

Op het Broerenkerkplein vindt ook een Regiomarkt plaats met bierbrouwers uit Zwolle e.o. en zijn er kraampjes met diverse streekproducten en vele foodtrucks. Bovendien zorgen de stadsomroeper Peter Vader, de showband Jubal Zwolle, de dweilorkesten De Stroatklinkers en De Knolletrekkers samen met de twee Jan Plezierwagens, waar je gratis in mag meerijden, voor de nodige sfeer! Ook wordt dit jaar voor het eerst een heuse oldtimertocht georganiseerd! Kortom, genoeg plezier rondom het nieuwe bokbier!

De deelnemende cafés zijn De Belgische Keizer, De Vlaamse Hoogmis, Irish Pub Sally O'Briens Zwolle, Het Refter Stadscafé, Cafe De Hete Brij, Bistro Bonne Femme, Cafe de Gezelligheid, Eetcafé de Kleine, Eetcafe de Beurs, De Hap en Tapkamer, Stadscafé Blij Zwolle, De Hoofdwacht, Swolsch Café, Muziek- en eetcafe Woodies Zwolle, Hessel's cafe, Café de Pul, Het Beugeltje, De Tagrijn en Bistro de Zoete Inval. Daar zal het Bokbier feestelijk ingehaald worden met muziek en/of bijpassende hapjes.

Ook in de Sassenstraat komt de brouwerswagen met de vaatjes Bokbier aan. En om in de feestelijke biersfeer te blijven speelt de Zwolse Folk en Cajun band bij Muziekhandel Reichenbach de klassiekers uit Ierland, Schotland en het zuiden van de USA. De band BeGuinness speelt van 14.00 uur tot 16.00 uur.