Lezing Erfgoedplatform Zwolle

Hoogwater in en rond Zwolle

prijs
gratis
locatie
Waanders In de Broeren, Zwolle

Op vrijdagavond 12 oktober vindt de eerste lezing van het nieuwe seizoen van het Erfgoedplatform Zwolle plaats bij Waanders In de Broeren. Ditmaal georganiseerd door de Zwolse Historische Vereniging en Academiehuis de Grote Kerk, in samenwerking met A capellakoor Blent.

Zwolle ligt ingeklemd tussen de IJssel, de Vecht en vroeger de Zuiderzee. Potentiƫle gevaren van wateroverlast! Is het niet een hoge afvoer door de IJssel, dan wel een flinke noordwesterstorm. In 1308 kregen Zwolle en Salland het dijkrecht van bisschop Guy van Avesness. Sindsdien worden de dijken structureel onderhouden en verbeterd en begint een vorm van waterschapsbestuur. In de eeuwen daarna zijn in Zwolle en omgeving veel aanpassingen gedaan aan merem, beken, rivieren en andere watergangen. Twee waterschappers vertellen over maatregelen, toen en nu, om Zwolle en omgeving te beschermen tegen hoogwater.

Inloop vanaf 19.30, aanvang 20.00. Gratis inschrijven: https://www.waandersindebroeren.nl/podium-en-exposities/lezing-erfgoedplatform-zwolle/