Inktvingers Kunststripbeurs

Landelijke kunststripbeurs in de Grote Kerk

locatie
Academiehuis - Grote Kerk Zwolle, Zwolle

Op zaterdag 9 juni vindt een landelijke kunststripbeurs plaats in de Grote Kerk Zwolle met zo'n 40 onafhankelijke stripmakers, stripbattles en demonstraties karikatuur tekenen.

De 'Inktvingers Kunststripbeurs' is een onderdeel van het comicfestival 'Inktvingers' van Het Langhuis, met een gezonde focus op het kunstenaarsschap van het beeldverhaal en haar makers.

Behalve stripverhalen bestaat dat werk uit handgemaakte artikelen, illustraties, posters, stickers en zelfs ter plekke gemaakte tekeningen. In alle soorten teken-en maakwerk, stijlen en activiteiten. Dat maakt deze beurs voor een breed publiek interessant. De beurs is open vanaf 10.00 uur en duurt tot 17:00 uur.

Zwolle speelt een speciale rol voor de Nederlandse strip. ArtEZ-hogeschool voor de kunsten biedt de opleiding 'Comic Design' aan. De enige hbo-opleiding die is gericht op het beeldverhaal in Nederland. Sinds enkele jaren houdt ArtEZ haar afstudeerexposities in de Grote Kerk. De stripmakers die afstuderen zijn toonaangevend voor het striplandschap in Nederland en beeldbepalend voor de regio. De landelijke Kunststripbeurs voor onafhankelijke stripmakers komt vanwege het comicfestival Inktvingers dit jaar voor het eerst naar Zwolle. Voorheen werd dit event altijd in Utrecht georganiseerd.

Meer informatie over de stripkunstenaars is te vinden op Facebook.

Kijk voor het programma van comicfestival Inktvingers op: www.langhuis.nl.