Spooktocht voor volwassenen (12+) en voor kinderen (4-12 jaar)

Midwinter Spooktocht

  • 16 - 17 dec 2023
  • 15:00- 23:00
  • € 8,50 - € 14,00
  • Zwolle

Griezel jij mee tijdens de spannende theatrale spooktocht in Zwolle op 16 en 17 december? De eeuwenoude IJslandse legende van de trol Grýla komt tot leven. Deze trol leeft in de IJslandse bergen met haar dertien kerstkerels. Als Kerstmis nadert, komt Grýla uit de bergen op zoek naar stoute kinderen die zij in de zak stopt, om later te kunnen opeten.

Midwinter is de donkerste tijd van het jaar. Ook in Zwolle! Volkeren in de hele wereld staan in deze midwinterperiode met verhalen, vuur en lekker eten stil bij de kortste dagen van het jaar, waarin de zon even is bevroren aan de hemel. Ook in Zwolle kan het publiek deze bijzondere periode vieren.

Storytelling, theater en muziek

Het publiek wandelt tijdens Midwinter Spooktocht in groepen een spannende tocht door onheilspellende stegen en donkere kelders in de Zwolse binnenstad. Er zijn tochten op de middagen en avonden. Met verhalen, theater en muziek worden het oeroude monster Grýla en haar kerstkerels tot leven gewekt. De Midwinter Spooktocht wordt gespeeld en verteld door een aantal verhalenvertellers samen met vele amateurspelers. Met een ‘escape’ in de laatste scène.

Winterwarmte met livemuziek

Het publiek kan opwarmen en napraten in de sfeervolle circustent bij het vertrek- en aankomstpunt van de Midwinter Spooktocht; het Grote Kerkplein. Voor de gelegenheid is het plein omgedoopt tot Winterwarmte. Hier staat warme chocolademelk en glühwein klaar en brandt een heerlijk vuurtje. De tent heeft een doorlopende livemuziek-programmering met aanstekelijk bandjes. Een fijne plek voor een goed gesprek of een dansje. Het muziekprogramma in de tent is er niet alleen zaterdag en zondag, maar ook al op de vrijdagavond.

Kunst- en Kerstmarkt

Om de tent op het Grote Kerkplein en langs de Luttekestraat kan het publiek zaterdag en zondag genieten van de Kunst- en Kerstmarkt. Daar wordt werk tentoongesteld van lokale en regionale kunstenaars en creatieve makers, smult het publiek van typische kerstversnaperingen en zijn bijzondere decoraties te koop om huis en tuin te hullen in kerstsferen.

Productiehuis De Verhalenboot i.s.m. ZwolleFonds

De Midwinterspooktocht is bedacht en gemaakt door het artistieke team en het productieteam van Productiehuis De Verhalenboot. De tocht staat onder regie van de Zwolse verteller en regisseur NinaDis Meeuwsen, zelf van IJslandse afkomst. De organisatie van de spooktocht is een samenwerking met de ondernemers in de Zwolse binnenstad, verenigd in het ZwolleFonds. Festivalplatform Zwolle Unlimited is mediapartner van het evenement.

Vrijwilligers zijn het goud en de smeerolie

Vele tientallen vrijwilligers zorgen ervoor dat het publiek onbezorgd kan genieten. Er zijn nog wat helpende handen nodig. De bemanning van de bar, de begeleiding van de routes, de op- en afbouw, de vuurtjes, de backstage verzorging en nog veel meer, worden gedaan door de vrijwilligers. Zij zijn het goud en de smeerolie.

Er is een spooktocht voor 12+ en volwassenen en een spooktocht voor kinderen tussen 4 en 12 jaar.

Plein Winterwarmte (Grote Kerkplein)- aankomst en vertrekplek spooktochten

Vrijdag 15 december
20.00-00.00 uur - Livemuziek in de tent

Zaterdag 16 december
14.00 - 00.00 uur - Spooktochten en livemuziek
12.00 - 22.00 uur – Kunst- en Kerstmarkt op het Grote Kerkplein
12.00 - 18.00 uur – Kunst- en Kerstmarkt in de Luttekestraat

Zondag 17 december
14.00 - 00.00 uur - Spooktochten en livemuziek
12.00 - 22.00 uur – Kunst- en Kerstmarkt op het Grote Kerkplein
12.00 - 18.00 uur – Kunst- en Kerstmarkt in de Luttekestraat↵

Wanneer

-
-

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 8,50
Entreeprijs Volwassenen
€ 14,00

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle