theater

Geestdrift en verzet in de schepenzaal

  • 22 - 29 okt 2023
  • Zwolle

Reis terug naar de Hanzetijd met de podcast en het hilarische hoorspel "Geestdrift en Verzet."

Peter Vader en Rob Bults vertellen in deze podcast over het Schot op Brugge en over de enige Hanzevergadering in Zwolle. Ontdek welke rol Zwolle speelde in het Hanzeverbond en ook hoeveel kwarten wijn daarbij gepaard gingen. Deze podcasts zijn te beluisteren in de Schepenzaal van de gemeente Zwolle.

Hanzeverleden

Aan de hand van twee bijzondere verhalen leer je over het Hanzeverleden van Zwolle. In het Schot op Brugge vertellen Peter en Rob over een bijzondere belasting om het Hanzekantoor van Brugge te versterken en de hevige protesten van Zwolle en de Ijsselsteden tegen deze maatregel. Met de Hanzevergadering duik je in een voorval dat plaatsvond in 1530 waar Zwolle en Kampen ruzie maken over hun plaats in de rangorde. Ontdek hoe deze rivaliteit werd opgelost en welke rol andere Hanzesteden speelden bij het besluit.

omschrijving
omschrijving

In de voorstelling Geestdrift en Verzet nemen Rob Bults en Peter Vader de bezoekers mee in deze twee bijzondere verhalen. Kom kijken naar "Geestdrift en Verzet" en ontdek de intriges, politiek en historische pracht van de Hanzetijd. Deze boeiende reis door de geschiedenis van De Hanze zal je nog lang heugen.

Aan het einde van de openstelling schepenzaal treden ze op, op 22 en 29 oktober om 13:30 en 14:30 uur. De voorstelling duurt 25 minuten.

Wanneer

-
-
-
-

Prijzen

Gratis toegang

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle