Galerie Knikker

Europa Europa

  • 06 - 14 sep 2023
  • gratis
  • Zwolle

Twee kunstenaars ,twee landen,verenigd in één vriendschap. Ze leerden elkaar ruim 30 jaar geleden kennen op de kunstakademie in Poznan;de Zwolse kunstenaar Eddy Dijkslag en de Poolse kunstenaar Slawomir Kuszczak.

Tijdens de expositie (t/m 14 september) laten de twee kunstenaars hun nieuwste werk zien!

Expositie galerie Knikker:Hoe dertig jaar vriendschap kunst uit Zwolle en Poznan samenbrengt.

Twee kunstenaars,twee landen,verenigd in één vriendschap.Ze leerden elkaar ruim dertig jaar geleden kennen;de Zwolse kunstenaar Eddy Dijkslag en Slawomir Kuszczak uit Poznan.

In 1990 vertrok Dijkslag om te gaan studeren aan de kunstakademie van Poznan in Polen. Daar ontmoette hij mede-student Slawomir Kuszczak. Eddy: "De eerste keer dat ik zijn schilderijen zag,moest ik aan Rembrandt denken. Ik was flink onder de indruk". Die waardering was wederzijds.

Beide kunstenaars timmerden flink aan de weg en ontwikkelden een eigen signatuur in hun werk. Eddy maakt industrïele landschappen van indrukwekkend formaat. Kleinere doeken ontroeren door sfeer en oog voor details. De Zwolse bezoeker herkent onmiddelijk het soms monumentale karakter van de Hanzestad en haar omgeving. Dijkslag exposeerde vorig jaar ook in galerie Knikker. Het succes daarvan bracht hem op het idee van een duo tentoonstelling,waarop hij besloot Sławek uit te nodigen.

Sławek is inmiddels professor aan de kunstakademie in Poznan,waar de vriendschap ooit opbloeide. Het huidige werk van Kuszczak is een interessante mix van figuratie en abstractie. Denkt u dan aan grote abstracte kleurvlakken in combinatie met vervreemdende landschappen waar figuren als Batman of van Gogh in opduiken. In Polen is hij inmiddels een gewaardeerd kunstenaar ,met tentoonstellingen in binnen-en buitenland.

Met de tentoonstelling laten de twee kunstenaars hun nieuwste schilderijen zien. T/m 14 sept exposeren Dijkslag en Kuszczak bij galerie Knikker. De galerie is gevestigd aan de Papenstraat 8 in Zwolle en alle dagen geopend tussen 11.00 en 18.00. Tijdens openingsuren zijn de beide kunstenaars in de galerie aanwezig

Wanneer

-
-
-
-
-
-
-
-
-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Gratis entree

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle