kunst & cultuur

The Big Draw Zwolle

  • 16 - 17 september
  • 10:00- 17:00
  • Zwolle

Vanuit Nijmegen organiseren we het The Big Draw Festival in heel Nederland. Voor het eerst gaat The Big Draw Nijmegen/Gelderland buiten de Gelderse grenzen en organiseert vanaf nu het The Big Draw Nederland.

Je voelt, ruikt, proeft, hoort en kijkt je ogen uit dit jaar tijdens de allereerste The Big Draw Zwolle. Op 17 september organiseert Zwolle samen met The Big Draw Nederland een eerste tekenfestival. Dit betekent een bomvol tekenprogramma waar Zwollenaren zich in kunnen onderdompelen. Kunstenaars, inwoners en bezoekers kijken, luisteren, tekenen, maken, proeven en onderzoeken samen in de stad het thema van dit jaar: ‘Drawing with Senses’.

Met het thema Drawing with Senses nodigen we het publiek uit hun focus te verleggen van extern naar intern; wat vertellen jouw zintuigen je over hoe je omgaat met wat er om je heen gebeurt? Met al deze zintuigen gaan we experimenteren in diverse workshops, expo’s, educatieprogramma’s en performances.

Op diverse plekken in het centrum zullen projecten plaatsvinden waar diverse kunstenaars en organisaties aan meedoen. Buiten is het bij Blue Bayou, voor de Grote Kerk, Bennies in de Basis en diverse pop-up plekken in het centrum. Culturele partners De Stadkamer, Museum De Fundatie, het Fraterhuis, Het Langhuis en anderen zetten hun deuren open voor een inspirerend binnenprogramma. Je vindt er prikkelende activiteiten waarnaar je mag kijken, luisteren of waarbij je zelf aan de slag gaat. Scholen, culturele partners, kunstenaars en winkeliers dragen hiervoor allemaal hun steentje bij om het tekenfeest tot een succes te maken. Het volledige programma is online te vinden op www.thebigdrawnederland.nl (kies stad Zwolle).

Wanneer

-
-

Prijzen

Gratis toegang, aanmelding voor activiteiten via de website

Meer leuke evenementen

#Zwolle