muziek

Klankschaalconcert met geleide meditatie

  • 22 sep 2023
  • 19:30- 21:30
  • € 25,00
  • Zwolle

Maandelijks klankschaalconcert in de prachtige en sfeervolle, ruim 100 jarige Theodorakapel in Zwolle.

Organisator en klankschaalmasseur Gerrit Snellenburg verzorgt iedere maand een klankschaalconcert in de Theodorakapel met steeds wisselende gasten. Geregeld een muzikant maar ook energetisch werkers die bijvoorbeeld een geleide meditatie verzorgen. Een klankschaalconcert kan een diepe ontspanning geven. De trilling (resonantie) die de klanken voortbrengen kunnen makkelijk doordringen in je lichaam doordat je lichaam uit circa 70% uit vocht bestaat. Dit vocht is een prima geleider van trilling.

Gerrit Snellenburg heeft in enkele jaren tijd een prachtige en unieke set klankschalen bij elkaar gebracht. Een klankschaalconcert (ook wel klankreis of soundbath genoemd) kan je diep raken, een heerlijke ontspanning geven en geregeld merken bezoekers op, inzichten te hebben gekregen mbt persoonlijke thema's die op dat moment bij hun spelen. Al met al een wonderlijk en inspirerend concert!

Voor deze editie wordt een geleide meditatie verzorgd door Tai Chi meester Judith van Drooge (Inner-Touch Tai Chi). Tijdens de geleide meditatie word je in de gelegenheid gesteld om volledig naar binnen te keren, daar waar alle antwoorden liggen opgeslagen. De ontspanning die volgt door de meditatie maakt je ontvankelijker voor de klanken en resonantie tijdens de klankreis die aansluitend wordt ingezet.

Voor de klankreis wordt gebruik gemaakt van een hele reeks klankschalen, zowel therapeutische (Peter Hess) klankschalen als oude Tibetaanse-(klooster)-schalen maar ook de sjamaandrum wordt ingezet alsmede gongs (Feng-gong en TamTam-gong) en verder tal van andere percussie die je mee op reis nemen.

Dit alles mag je zittend of liggend ondergaan. Er zijn tal van yogamatten/kussen/dekentje beschikbaar maar meestal niet genoeg voor iedereen. Als je dit zelf hebt dan graag meenemen. Er staat zowel voor als na het event gratis thee, mineraalwater en wat lekkers voor je klaar

Voel je van harte uitgenodigd!

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 25,00

aanmelden via email Klankresonantie Zwolle noodzakelijk

Meer leuke evenementen

#Zwolle