workshop

Masterclass 'new visions of landscapes'

  • 28 aug 2023
  • 13:00- 16:30
  • € 10,00
  • Zwolle

Samen met kunstenaar Johanna K Becker ga je aan de slag met het maken van een artificieel landschap.

De kunstwerken van Johanna K Becker (1980) lijken zich te bevinden op de grens tussen realiteit en fictie: kijken we nog naar de natuur die wij kennen, of naar een gemuteerde versie daarvan uit een dystopische toekomst? Haar werk is deze zomer te zien in de tentoonstelling ‘Shared (s)oil', in de Centrale Harculo bij Zwolle.

Johanna K Becker geeft op maandag 28 augustusde masterclass ‘When ignorance is bliss – ideas, concepts and images of landscape and nature’. De middag start met een introductie over haar eigen kunstenaarspraktijk en de kunstwerken en momenten uit de kunst- en cultuurgeschiedenis die haar hebben beïnvloed.
Na een korte pauze volgt het praktische gedeelte van de masterclass. Die start met een inspirerende en vervreemdende digitale wereldreis door middel van Google Earth.
Johanna K Becker heeft verschillende plekken verzameld waar het landschap door de software is vervormd. Na dit digitale uitstapje ga je zelf aan de slag met het vormgeven van een nieuw landschap. Daarbij maak je gebruik van verschillende soorten beeldmateriaal en verschillende technieken als monoprint en collage.
Alle materialen worden beschikbaar gesteld, maar je wordt wel gevraagd zelf een laptop mee te nemen. De voertaal is Engels.

De tentoonstelling ‘Shared (s)oil' brengt het werk van vijf kunstenaars uit Münster samen, die allemaal op een eigen manier reflecteren op de invloed van de mens op de natuur. De tentoonstelling zet de bestaande Hanze-connectie tussen de steden Zwolle en Münster in om te focussen op de urgente, gedeelde vraagstukken – de gemeenschappelijke grond – die deze twee gebieden verbindt. Kunst kan namelijk een sterke katalysator zijn om nieuwe ideeën, verbindingen en gesprekken op gang te brengen. Met die onderlinge uitwisseling in het achterhoofd worden er deze zomer drie masterclasses georganiseerd waarbij kunstenaars ervaringen en technieken uit hun artistieke praktijk delen.

Tickets voor de masterclass zijn hier verkrijgbaar.

Meer informatie over de masterclass vind je hier.

Meer informatie over de Münstertentoonstelling 'Shared (s)oil' vind je hier.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs Volwassenen
€ 10,00

Voor studenten is de ticketprijs 5,- euro

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle