kunst & cultuur

Kleur de Hanze

  • 22 - 30 dec 2023
  • 17:00- 23:00
  • Zwolle

Van 22 december tot en met 30 december vindt er een uniek event plaats in Zwolle. Kleur de Hanze. Negen dagen lang wordt één van de meest markante panden, het Drostenhuis, in het licht gezet.

Samen met onder andere de regenbooggemeenschap van Zwolle wordt invulling aan dit evenement gegeven met als subtitel: “Zwolle bekent kleur”. Naast negen avonden met bijzondere projecties, die aan de hand van ingezonden kleurplaten worden getoond, is er ook nog een afwisselend randprogramma.

Lichtprojecties aan de hand van kleurplaten

De afgelopen maanden konden kinderen en volwassenen kleurplaten van het Drostenhuis inkleuren en inleveren. Diverse kunstenaars van binnen en buiten de community hebben hieraan meegewerkt om hun invulling te geven aan Zwolle bekent kleur. Deze kleurplaten zijn op unieke wijze gedigitaliseerd om vervolgens op ware grootte te worden getoond op het Drostenhuis. Een unieke beleving, ook wanneer je zelf geen kleurplaat hebt ingestuurd en gewoon lekker wilt kijken naar andermans creaties.
De publieksopening van Kleur de Hanze is op 22 december om 19.00 uur voor het Drostenhuis en te zien tot en met 30 december.


Aanvullend programma Kleur de Hanze

23 december - Hanze Rainbow Kerstdiner
Weet jij nog niet met wie je kerst viert dit jaar? Schuif dan aan bij het Hanze Rainbow Kerstdiner in het café van ANNO, van 17.00 tot 19.30 uur. Geniet van een heerlijk diner, een lekker drankje en prettig gezelschap. Kortom een gezellige avond aan de vooravond voor kerst. Deze avond wordt u gratis aangeboden. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar.
Aanmelden verplicht

27 december - Lichtjeswandeling met Kleur - AFGELAST
Geniet samen van een subtiel verlichte wandelroute door Park het Engelse werk! Luister naar de geluiden van de nacht, bij helder weer wandel je onder de prachtige sterrenhemel en beleef je het park op een unieke manier. Een bijzondere winterwandeling in het donker! Helaas is de lichtjeswandeling afgelast!! Aanmelden verplicht!

28 december - Kleurrijke Jeugddag
28 december 14.00 tot 18.00 uur bij ANNO Een middag voor jongeren tussen de 14 en 21 jaar. We ontmoeten elkaar, drinken een drankje maar gaan ook een superleuke Hanze Escape game spelen. Vind jij het leuk om andere jongeren te ontmoeten en een toffe game te spelen? Meld je dan aan, er zijn een beperkt aantal plekken. Van 14.00-18.00 uur en deelname is gratis.
Aanmelden verplicht

29 december - Kunst met Kleur
Een avond waarbij je kennis maakt met diverse kunstenaars uit de LHBTIQ community. Een programma met kunst, cultuur en muziek in het café van ANNO waar iedereen van harte welkom is! Maak kennis met de kunstenaars, stel je vragen en geniet van alles wat kunst met Kleur te bieden heeft! Van 20.00-23.00 uur bij ANNO, vrije toegang.

Afsluiting Hanzejaar

Kleur de Hanze is dé grote afsluiting van het bijzondere Hanzejaar! Met dit evenement sluiten we het Hanzejaar Zwolle spectaculair af en vieren met de hele stad wat een mooi jaar we achter de rug hebben.

Wanneer

22 dec - 30 dec 2023
  • elke maandag: - uur
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Zie het programma hierboven voor alle data en tijden van de verschillende onderdelen.

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle