Hanze 8-daagse

Stadsfestival

  • 02 - 6 sep 2023
  • Zwolle

Het Stadsfestival is een driedaags cultureel festival dat plaatsvindt in de binnenstad van Zwolle. Het festival is een unieke samenwerking tussen culturele organisaties Museum de Fundatie, Zwolse theaters, Hedon, Het Academiehuis, Stadkamer, ANNO museum in de maak en het Fraterhuis.

Op zaterdag 2 en zondag 3 september verzorgt het Stadsfestival de feestelijke opening van de Hanze8daagse, gevolgd door een familieprogramma op woensdag 6 september. Jong en oud kan genieten van theater, kunst, muziek, dans en film verspreid over verschillende locaties in de stad. Bezoek bijvoorbeeld De Bremer Stadsmuzikanten! Het muzikale familie- spektakel is een Stadsfestival productie in samenwerking met Vaktor. Exclusief te bezoeken op 2 en 3 september!

Het Grote Kerkplein is, net als voorgaande jaren, het kloppend hart van het Stadsfestival. Bezoekers kunnen hier genieten van danstheater en luisteren naar concerten van Kraak & Smaak en Broken Brass (gratis toegankelijk). Daarnaast vormt het plein het startpunt van verschillende theatrale routes. Op locatie in Schouwburg Odeon kunnen bezoekers voorstellingen bijwonen van o.a. Martijn Koning, Magic Tom & Yuri, Katinka Polderman en Steven Kazàn. Daarnaast is het op zowel zaterdag- als zondagavond mogelijk een buitenfilm te bezoeken.

Woensdag 6 september staat met de Hanze Familiedag volledig in het teken van de jongste festivalbezoeker. Een gevarieerd familieprogramma met workshops en voorstellingen biedt kinderen een ruimte om te kunnen spelen, dansen, luisteren, zingen vertellen en leren. De dag wordt afgesloten met gratis concerten van The Cool Quest, Julia Sabaté en ZWARTEWATER.

Wanneer

-
-
-

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle