muziek

KRUIDKOEK XL: SPICECAKE CHUNKY

  • 22 sep 2023
  • 20:00
  • Zwolle

Onder het motto ‘Je wordt pas oud als je stopt met spelen’ brengt Kruidkoek op 15 september haar derde studioplaat uit, getiteld KRUIDKOEK III. In de drie unieke concerten speelt Kruidkoek …

Onder het motto ‘Je wordt pas oud als je stopt met spelen’ brengt Kruidkoek op 15 september haar derde studioplaat uit, getiteld KRUIDKOEK III. In de drie unieke concerten speelt Kruidkoek twee sets: de eerste als zichzelf, de tweede als het twaalfkoppige Kruidkoek XL: Spicecake Chunky.

KRUIDKOEK III
KRUIDKOEK III is gebaseerd op de vele avonturen die de band de afgelopen drie jaar heeft beleefd; van spelen in Egypte, toeren met hun eigen kindervoorstelling tot vele shows met dichter Joost Oomen. Samen met studiogoeroe Matthijs Kievit is geprobeerd om Kruidkoek in de meest pure vorm vast te leggen, met als gevolg een tiental ongepolijste schetsen, vervaagde kaders en een grote kist vol speelgoed. Met een zeer uitgesproken sound is KRUIDKOEK III toegankelijker dan ooit: door catchy melodieën en compacte vormen mag je de stukken gerust ‘liedjes’ noemen en zou je haast vergeten dat je een zanger mist. Misschien is dit wel de laatste studioplaat van Kruidkoek; het blijft immers het mooist om de band in het wild aan te treffen, en dan kan alles zomaar helemaal anders gaan.

Concerten KRUIDKOEK XL: Spicecake Chunky
Om de release van KRUIDKOEK III te vieren worden er drie unieke concerten gespeeld. Kruidkoek presenteert het nieuwe album, en set twee is voor het twaalfkoppige Spicecake Chunky: Kruidkoek aangevuld met een dikke blazerssectie, dubbel drums en dubbel gitaar. De Chunky’s hebben in de afgelopen jaren in verschillende bezettingen op het podium gestaan met de bandleden van Kruidkoek en voegen zich voor dit éénmalige project bij de band. Verwacht geen bigbandshow, maar een eigenzinnig, speels en aanstekelijk geheel in de geest van Kruidkoek.

Kruidkoek is:
Nick Feenstra - sax
Tijmen Kooiker - gitaar
Reindert Kragt - bas
Bram Knol - drums

Line-up Spicecake Chunky:
Nick Feenstra, Jesse Schilderink, Jessie Brevé - saxen
Isaac McCluskey, Oliver Emmitt - trombone
Lauran Neerincx, Lourens van der Zwaag - trompet
Tijmen Kooiker, Luuk Janssen - gitaar
Reindert Kragt - bas
Bram Knol, Mats Voshol - drums

Wanneer

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle