kunst & cultuur

Festival Tussenland

  • 26 - 28 mei 2023
  • 12:00- 12:00
  • gratis
  • Zwolle

Festival Tussenland barst los van 26 tot met 28 mei 2023!

Op het Ter Pelkwijkpark in Zwolle moet je zijn tijdens het Pinksterweekeinde! Geniet van een weekeinde vol gezelligheid, ontmoeting, dansen en honderden circusvoorstellingen, storytellingshows en concerten.

Festival Tussenland barst los van 26 tot met 28 mei 2023! Een vrij toegankelijk festival van aanzienlijke schaal, waar kinderen, ouders, volwassenen, tieners; mensen van allerlei culturen, leeftijden en afkomsten kunnen genieten van top-circustheater, (inter)nationaal verteltheater en muziek uit alle windstreken. Locatie: Ter Pelkwijkpark langs de stadsgracht. Jaarlijks trekt Tussenland zo’n 50.000 bezoekers uit Zwolle, Nederland en uit Europa. Tussenland rolt cultuur uit over de hele binnenstad, met humoristische en groteske straattheateracts in de straten en op de pleinen. Tussenland werkt nauw samen met vele culturele en onderwijsspelers in de stad, om mensen weer te verbinden met elkaar, met kunst en cultuur en met hun stad. Tussenland wil daarbij jonge talenten en nieuwe makers professionaliseringskansen en een podium bieden. Festival Tussenland is één van de evenementen van stichting Festivalplatform Zwolle Unlimited. 

Totaal publieksbereik Festival Tussenland: 51.000 personen: 
32000 volwassen bezoekers en 7000 kinderen tussen 3 en 12 jaar op het festivalterrein 
8000 bezoekers op gekoppelde events in de binnenstad (Boekenmarkt, Draadloos Straatmuzikantenconcours, Van riek tot vork)  
4000 bezoekers voor de Straattheater-events in de binnenstad (i.s.m. ZwolleFonds) 

Tussenland focust op oorspronkelijkheid en een ambachtelijk hoog niveau binnen de verhalende vormen storytelling, literatuur, rootsmuziek, circus en dans. Tussenland kiest specifiek voor kunsten, waaraan het verhaal ten grondslag ligt. Verhalen vormen de bron van storytelling, van journalistiek, van liedkunst, en zijn in zichzelf een bibliotheek van de geschiedenis. Verhalen vormen ons immateriële erfgoed en onze identiteit. 

Jaarlijks stellen we onszelf allereerst de basisvraag: welke verhalen moeten nu verteld worden? We temperaturen de tijdgeest en vragen ons af waar de mens zich vandaag de dag mee bezighoudt, wat tendensen zijn in de samenleving, in de politiek, in regio, land en wereld. We bepalen aan de hand daarvan een onderliggend thema. Vervolgens maken we daarvan een vertaalslag speciaal voor de muziekprogrammering , circus- en straattheaterprogrammering en storytelling programmering. We werken naar de artiesten en de leveranciers volgens het principe van fair pay. 

Over Festivalplatform Zwolle Unlimited Organiseert jaarrond evenementen in Zwolle voor een heel diverse publieksgroep. De kleine kernorganisatie van Zwolle Unlimited wordt per evenement uitgebreid met een projectorganisatie. Zwolle Unlimited heeft een stevig netwerk en ruim twintig jaar ervaring met het organiseren van sociaal verbindende evenementen van hoge kwaliteit. Met haar evenementen bereikt dit festivalplatform jaarlijks ruim 75.000 bezoekers uit Zwolle, de regio en uit heel Nederland, en programmeert zij per jaar circa 200 artiesten van lokale, landelijke en internationale faam.

Voor vragen of opmerkingen graag mailen naar media@zwolleunlimited.nl

Wanneer

-
-
-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Kaartverkoop: waardebepaling achteraf

Wij vinden het belangrijk dat iedereen van kunst en cultuur kan genieten en we werken daarom met waardebepaling achteraf. Dat betekent dat je achteraf geeft wat je het waard vond, of wat je kunt missen. Zo kan iedereen bijdragen naar draagkracht.

Het betekent dat je vrij toegang hebt tot alle voorstellingen. Je kunt niet reserveren. Er is genoeg plek of we bieden voorstellingen meerdere keren aan om al het publiek toegang te geven.

Meer leuke evenementen

#Zwolle