Hedendaagse beeldende kunst in CW12

Fysisch Kabinet

  • 24 - 26 mrt 2023
  • Zwolle

In het weekend van 24, 25 en 26 maart tonen de beeldhouwers Jaap Kater en David Kater in CW12 nieuw werk in de duo expositie Fysisch Kabinet. Muziektheater Firma Weijland opent de expositie op vrijdag 24 maart om 20.00 uur. Locatie: Curieweg 12 te Zwolle.

In Fysisch Kabinet tonen Jaap Kater en David Kater (vader en zoon) een installatie bestaande uit verschillende objecten waarin zij experimenteren met licht, beweging en perspectief. Lampen worden ingezet om schaduwen op te roepen die, al dan niet bewegend, een grote rol spelen binnen de installatie. Gedurende de hele expositie brengen de kunstenaars aanpassingen aan. Steeds werken zij toe naar een voorlopige compositie om die na verloop van tijd weer om te zetten naar een ander scène. Zodoende zullen er het hele weekend verschillende experimentele taferelen te zien zijn.

David Kater (1995) studeerde in 2022 af aan de Aki Artez in Enschede. In 2022 won hij de Carat Lucas Gasselprijs, een prijs voor aanstormend kunsttalent. Jaap Kater (1951) is al een leven lang beeldend kunstenaar. In zijn werk onderzoekt hij natuurlijke processen als erosie, het van vorm veranderen, wegslijten, vervallen en vergaan van gesteenten en het weer ontstaan van sedimenten.

Kijk hier voor meer informatie.

Wanneer

-
-
-

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle