muziek

MEHMET ULUDAĞ IN ACTIE VOOR GIRO 555

  • 15 feb 2023
  • 20:00
  • Zwolle

Zwollenaar Mehmet Uludağ komt al op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Hij krijgt als kind les op Bağlama. Zijn culturele achtergrond speelt een belangrijke rol, met name het uitgebreide …

Zwollenaar Mehmet Uludağ komt al op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Hij krijgt als kind les op Bağlama. Zijn culturele achtergrond speelt een belangrijke rol, met name het uitgebreide arsenaal aan Turkse volksliedjes is een belangrijke inspiratiebron voor zowel eigen interpretaties als nieuwe creaties. 

Mehmet zingt, speelt bağlama en tal van andere instrumenten en vindt in Behsat Üvez (Baraná & Co) de leraar en mentor die hem met zijn enorme muzikale achtergrond aanmoedigt een conservatoriumopleiding te gaan volgen. Daarop volgt een 7-jarige professionele muziekopleiding inclusief master bij Codarts in Rotterdam. Gedurende deze periode kreeg hij o.a. les van groot meester Talip Özkan. Ook volgt hij masterclasses bij o.a. Arif Sağ, Erkan Oğur, Betin Güneş, Zeki Adsız en Ali Ekber Çiçek. 

Mehmet Uludağ schittert ook als solist in de uitgebreidere bezetting van het wereldmuziekorkest Baraná & Co. Deze Turks-Nederlandse muziekgroep wordt in 2002 opgericht door Behsat Üvez en Steven Kamperman naar aanleiding van een compositieopdracht van de Music Meeting in Nijmegen.

De live-CD van dit concert leidt tot lovende kritieken in nationale en internationale pers.

 

Vanaf 2013 brengt Mehmet Uludağ zijn eigen albums en single’s. Hij probeert met zijn muziek een brug te slaan tussen zijn geboorteland en Turkije. In 2021 formeert Mehmet Uludağ met bevriende muzikanten de nieuwe band Muamma. 

Muamma creëert een unieke cross-over die Turkse volksliederen vermengt met funky Anatolische psychedelische rock en jazzvibes. Binnenkort komt de eerste single uit.

Voor de benefietavond Live voor Giro 555 speelt Mehmet Uludağ met een speciale bezetting in de kleine zaal van Hedon.

Wanneer

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle