workshop

Workshop Monnikenwerk

  • 2 mrt 2023
  • 13:30- 15:00
  • € 3,50
  • Zwolle

In de workshop gaan we met elkaar op zoek naar de letters van Thomas en ga je zelf aan de slag met jouw eigen letter. Net als Thomas met ganzenveer en inkt!

Thomas a Kempis is misschien wel een van de meest bekende Zwollenaren ter wereld! Hij leefde in de Middeleeuwen, van 1380-1471. Zwolle is supertrots op hem. Er zijn zelfs een straat en een school naar hem genoemd: de Thomas a Kempisstraat en het Thomas a Kempis College.

Thomas a Kempis was een monnik en een schrijver. Hij schreef net als veel monniken in die tijd vele malen de bijbel over. Er waren nog geen kopieermachines, dus dat ging allemaal met de hand. Niet met een balpen, maar met een ganzenveer en inkt. Dat moest natuurlijk heel mooi en netjes gebeuren. Daarom vind je in die boeken prachtige handschriften met mooie versieringen. De eerste letter van elk hoofdstuk werd extra mooi versierd. Een echt kunstwerkje! In de workshop gaan we met elkaar op zoek naar de letters van Thomas en ga je zelf aan de slag met jouw eigen letter. Net als Thomas met ganzenveer en inkt!

BIJZONDER: speciaal voor deze workshop wordt op vrijdag 3 maart een van de Sarijse Handschriften uit het archief gehaald. Normaal gesproken zijn deze archiefstukken vanwege hun kwetsbaarheid niet zichtbaar voor publiek! Het bijzondere collectiestuk is de hele dag te bewonderen in stadsmuseum ANNO.

Voor deze workshop kun je je aanmelden via: info@anno.nl.

Bijschrift foto: Tamara Design copyright.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 3,50

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle