workshop

Workshop Hoog in het Vaandel!

  • 28 feb 2023
  • 13:30- 15:30
  • € 3,50
  • Zwolle

Er zijn spannende verhalen te vinden over het kasteel en zijn bewoners. Wie weet wat ze nog meer te weten komen bij de opgravingen in het Stinspark, die in maart gaan beginnen!

Heel dicht bij de binnenstad van Zwolle stond vroeger een machtig kasteel waar de Heren van Voorst woonden. Nu is daar het Stinspark, in Westenholte. Nadat in 1362 de laatste kasteelheer Zweder van Voorst, een echte roofridder, verslagen was, werd het kasteel afgebroken en nooit meer opgebouwd… Er zijn spannende verhalen te vinden over het kasteel en zijn bewoners. Wie weet wat ze nog meer te weten komen bij de opgravingen in het Stinspark, die in maart gaan beginnen!

Een machtige familie zoals de Heren van Voorst had natuurlijk een vaandel. Die ging mee de strijd in, om indruk te maken op de tegenstander en om te laten zien hoe belangrijk ze waren. Het was bekleed met symbolen die paste bij de familie. Wat zou er op jouw vaandel staan? Een vaandel waar mensen jou of jouw familie aan kunnen herkennen… In deze workshop maak je een zelf ontworpen overwinningsvaandel, op een echte vlag! Natuurlijk bekijk je eerst hoe zo'n vaandel eruit kon zien en welke symbolen en kleuren werden gebruikt. Het ontwerp voor je vaandel maak je op een tablet. Daarna werk je je ontwerp uit met stof, textielverf en -stiften. Het resultaat: jouw eigen overwinningsvaandel!

Inschrijven kan via info@anno.nl.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 3,50

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle