muziek

DAMIAN WILSON

  • 7 mei 2023
  • 20:00
  • Zwolle

Damian Wilson is een Engelse singer-songwriter die bekend staat om zijn verkenning van verschillende genres en wordt beschouwd als een van de meest veelzijdige zangers in de rock. Hij staat open …

Damian Wilson is een Engelse singer-songwriter die bekend staat om zijn verkenning van verschillende genres en wordt beschouwd als een van de meest veelzijdige zangers in de rock. Hij staat open voor alles wat op zijn pad komt en heeft de afgelopen 30 jaar een avontuurlijke carrière gehad.

Tot op de dag van vandaag heeft hij 6 soloalbums uitgebracht en ook 3 albums als duo met Adam Wakeman.

Damian balanceert zijn solocarrière als singer-songwriter met het zijn van een energieke frontman voor rockbands en gastvocalist. Hij toerde over de hele wereld met bands als Rick Wakeman's ERE en Threshold (waardoor hij helaas blijvende oogschade heeft opgelopen, maar zijn gehoor is nog steeds perfect).

Hij trad op op de meest prominente podia in het VK, tijdens zijn 2-jarige ambtstermijn als hoofdrolspeler in Les Misérables en ondersteunende tours zo divers als Tony Hadley en Ozzy Osbourne. Hij speelt tegenwoordig niet meer in muziektheater, maar hij stak wel David Rizzio neer in de film ‘Mary Queen of Scots’ uit 2018.

Damian's live optredens worden gekenmerkt door zijn oprechte stem en verbondenheid met het publiek; of hij nu zingt in de club verderop of in de Royal Albert Hall.

Hij zal elke gelegenheid die hij krijgt aangrijpen om te stagediven, zelfs bij zittende shows... dus wees gewaarschuwd.

Wanneer

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle