De allermooiste jazz, world & klassieke muziek op bijzondere locaties

Common Ground Festival

  • 14 okt 2023
  • 19:00- 23:00
  • Zwolle

Het Common Ground Festival combineert de allermooiste jazz, world en klassieke muziek met unieke locaties in de binnenstad van Zwolle. Zo hoor en zie je concerten van jonge honden en levende legendes uit binnen- en buitenland in bijvoorbeeld boekhandel Van der Velde, fietsenwinkel Mechanieker of Hotel De Staatsman.

Dit jaar staat het festival in het teken van het Hanzejaar 2023. Een internationale line-up met de allerbeste jazz, world en klassieke musici uit Hanzesteden als Gdansk, Berlijn en Kopenhagen komt speciaal voor Common Ground naar Zwolle.

Verrassing

Common Ground combineert topmusici met karakteristieke locaties op en rond de Thorbeckegracht in Zwolle. Er zijn 10 verschillende routes en binnen iedere route bezoek je in ieder geval Boekhandel Van der Velde in de Broeren, waar het Jimmy Rosenberg Trio en Cello Octet Amsterdam zullen spelen. De rest van het programma is een verrassing! Je ziet maar liefst vier verschillende concerten van een half uur op drie verschillende locaties. Alle locaties zijn op loopafstand van elkaar. Welke route je ook kiest, je beleeft gegarandeerd een fantastische avond vol jazz, world en klassieke muziek.

Jimmy Rosenberg Trio & Cello Octet Amsterdam

Jimmy Rosenberg is een begrip onder gitaristen en meester van de gypsy jazz. Al op zeer jonge leeftijd maakte hij furore over de hele wereld. Hij speelde in het Concertgebouw met violist en gypsy jazz-pionier Stéphane Grappelli en in Carnegie Hall met Les Paul en George Benson. Cello Octet Amsterdam is een avontuurlijk collectief van acht cellisten. In de hedendaagse muziekwereld is het Octet een begrip geworden, onder andere door samenwerkingen met componisten als Philip Glass en Arvo Pärt. Op het programma staat in ieder geval het stuk Hanging D van Joep Beving dat op Spotify meer dan 2 miljoen keer werd beluisterd.

Vanaf 23.00 uur afterparty bij Van der Velde in de Broeren met dj Douwe Dijkstra

Wanneer

-

Prijzen

You Make Me Feel So Young (regular): €40,-
Strangers in the Night (student): €25,-
Mumbles (kinderen t/m 18 jaar): €15,-
Pennies from Heaven (support us): €50,-

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle