navigatie overslaan
Theater

Zwolse improcup

Zwolse improcup: improvisatietheater voor én met publiek

De Zwolse avonden zullen nooit meer hetzelfde zijn, want de Zwolse improcup komt eraan!
Vier Zwolse Improvisatiegroepen slaan de handen ineen. Aan de Overkant, Excuses voor het Ongemak, PeperDus en Uitzending Gemist spelen in een wisselende samenstelling elke maand een voorstelling.

+ 1 foto's

Zwolse improcup: improvisatietheater voor én met publiek

De Zwolse avonden zullen nooit meer hetzelfde zijn, want de Zwolse improcup komt eraan! Vier Zwolse Improvisatiegroepen slaan de handen ineen. Aan de Overkant, Excuses voor het Ongemak, PeperDus en Uitzending Gemist spelen in een wisselende samenstelling elke maand een voorstelling.

Niet de strijd, maar samen Laat je meevoeren op de golven van creativiteit en spontaniteit als vier improvisatietheaterclubs een avond brengen met verrassende en unieke scenes en sketches. Hoewel de clubs strijden voor de Zwolsche improcup gaat het vooral om het gevoel van verbinding, plezier, uitdagen en het publiek verrassen en laten genieten.

Alles ontstaat ter plekke Improvisatietheater is een vorm van theater waarbij acteurs geen vooraf geschreven script gebruiken, maar in plaats daarvan improviseren. De dialogen en acties op het toneel ontstaan ter plekke, in het moment. Dit kan leiden tot momenten van hilariteit, maar ook pure schoonheid en ontroering, waardoor het publiek geniet van een unieke ervaring.

Suggesties uit het publiek Improvisatietheater is interactief. Het publiek mag meedoen door suggesties te geven voor de scenes. Dit zorgt voor verbinding tussen het publiek en de acteurs, waardoor de avond nog magischer wordt.

Vaste structuur en samenwerking Improvisatievoorstellingen vinden nu nog vaak plaats in ‘achterafzaaltjes’ en zijn voor het grote publiek amper bekend. De Zwolse improcup wil de zichtbaarheid en bekendheid van improvisatietheater vergroten. In samenwerking met het Joseph Wresinski Cultuur Stichting Theater, brengen we in een vaste structuur improvisatietheater op het podium.

Bepaal wat jij betaalt De entree is gratis en na afloop van de voorstelling gaat er een pet rond. De bezoeker bepaalt zelf wat hij de voorstelling waard vond.

Elke 3e vrijdag van de maand spelen de Zwolse Improgroepen een voorstelling voor én met het publiek in het Joseph Wresinski Cultuur Stichting Theater aan de Floresstraat 21, 8022 AD Zwolle. De eerste voorstelling is op 20 januari om 20.00 uur. Facebook event: https://www.facebook.com/events/1574886519622268

Wanneer

20 jan - 30 jun 2023
  • elke 3e vrijdag van de maand: - uur

Prijzen

Vrije gift
€ 7,50

Bepaal wat jij betaalt
De entree is gratis en na afloop van de voorstelling gaat er een pet rond. De bezoeker bepaalt zelf wat hij de voorstelling waard vond.