muziek

VOLTAGE

  • 1 apr 2023
  • 20:30
  • Zwolle

Op 2 september heeft Voltage het langverwachte nieuwe album “Tomorrow Hits Today” uitgebracht. De titel van het album “Tomorrow Hits Today”, zegt eigenlijk al waar het album over gaat. Wat …

Op 2 september heeft Voltage het langverwachte nieuwe album “Tomorrow Hits Today” uitgebracht. De titel van het album “Tomorrow Hits Today”, zegt eigenlijk al waar het album over gaat. Wat gebeurt er met je wanneer de toekomst ineens vandaag is en je wordt verrast door het onbekende. 

De gevoelens en gedachtes die daarbij komen kijken is de rode draad van het album.  Dave: “Dit is zo’n uniek document geworden omdat we als band en wereld dit niet meer zullen gaan meemaken op deze manier. Alle gevolgen die daarbij kwamen kijken waren zó nieuw en niemand wist hoe we hier mee moesten omgaan. Er was namelijk geen handleiding hiervoor. Alle nummers op “Tomorrow Hits Today” werden met zoveel vuur en passie in de studio gespeeld, alsof dit het laatste was wat we als band voorlopig mochten doen! Wij willen de wereld laten horen hoe een echte rock-and-roll plaat moet klinken.” 

Het is een volledig verhaal van 14 songs geworden. Door de vele uren die vrij kwamen heeft Voltage zich maximaal laten inspireren door hun eigen vinyl platen kasten. Anderzijds voelde de mannen zich ook in een hoek gedrukt door de hele situatie die zich af speelde. De struggle die daarbij kwam kijken, maar zeker ook de hoop die ze steeds voor zich hielden, hoor je terug in het album. 

Voor de tweede keer hebben ze het album voornamelijk live opgenomen. Press play en met de beste take werken. In 8 dagen tijd zijn alle 14 songs opgenomen in Uncle Gabe’s studio te Eindhoven. Het is een ware dubbel LP geworden. 

De songs komen juist in de studio tot leven! Er wordt met een “home-recording” gestart, de band repeteert vervolgens eenmalig om daarna direct de studio in te gaan. Op deze manier willen ze de magie van het volledig live spelen, de energie én de vrijheid van de band op een plaat vastleggen. Dave: “We zijn enorm trots dat we dit resultaat als volledig independent rock band voor elkaar krijgen! Het is in onze ogen erg belangrijk dat deze manier van werken niet verdwijnt in de enorm grote digitale wereld anno nu.” 

Voltage bracht 3 singles uit afgelopen jaar, namelijk ‘How Lucky Am I’, ‘I’ll Be Alright’ en ‘Rollin’ With The Punches’. Alle drie de singels wisten de playlisten van Radio Veronica en NPO Radio 2 te behalen. Als kers op te taart werde ‘I’ll Be Alright’ en ‘Rollin’ With The Punches’ ook nog Radio Veronica’s Oorkonde, een super mooie waardering voor de songs.

Wanneer

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle