muziek

MORGENDUST

  • 23 mrt 2023
  • 21:00
  • Zwolle

Songs over de wereld, vol energie, warmte en melancholie. Popsongs die er toe doen, dat is het doel. Met de sound van nu en de sound uit hun jeugd, de eighties. Songs met thema’s die vaak …

Songs over de wereld, vol energie, warmte en melancholie. Popsongs die er toe doen, dat is het doel. Met de sound van nu en de sound uit hun jeugd, de eighties. Songs met thema’s die vaak tegenstrijdig zijn, zoals elk verhaal meerdere kanten heeft. Na donker is er altijd weer licht en kan iets wat kapot is een wonderbaarlijke schoonheid bevatten. “Het wordt voor ons pas interessant als het enigszins schuurt.” Duister en dromerig en dan opeens weer realistisch met een positieve vibe. 

Al lange tijd een vriendenclub, muzikaal van alles meegemaakt en genoeg geleefd om een mooi verhaal te kunnen vertellen. En met voldoende zelfkennis en podiumervaring om in te zien dat ‘forever young’ niet het ultieme doel is naar succes. Muziek van nu met het vertrouwde van vroeger. Inspiratie uit hun jeugd van Peter Gabriel, Talk Talk en Tears for Fears gaat prima samen met inspiratie van Elbow, The Editors en Beck. Zolang de muziek maar inhoud heeft.
Opgericht in 2018 brachten ze in 2019 hun eerste twee singles uit. Hun debuut-EP Storm Will Come werd gereleased op vrijdag 13 september 2019 voor een uitverkochte zaal in Hedon, in hun thuisbasis Zwolle. De corona-uitbraak dwong de band in 2020 om op een andere manier muziek te produceren en in isolatie van elkaar nam de band maar liefst vier singles op: het donkere Alien over de vluchtelingenproblematiek (bassist Dario vluchtte 25 jaar geleden uit Bosnië naar Nederland), het zonnige Sundays over een donkere relatie, met Hands brachten ze samen met fans een ode aan demakers van onze maatschappij en Easy Way Out, een uptempo pop-rockerover voormalig geliefden, voorgevoelens en ontsnappingsroutes.

In 2021 werden ze tijdens de Intercontinental Music Awards uitgeroepen tot ‘Best of Europe’ in de categorie European Rock ???? Een jaar later (2022) kwam het album ‘14’ uit, een mashup album met 8 nummers toen ze 14 waren, geremixt met eigen werk. Met oa Don’t Give Up van Peter Gabriel & Kate Bush (met Cindy Oudshoorn - ex-Kayak) Alive & Kicking (Simple Minds) en Enjoy the Silence (Depeche Mode). Tegelijkertijd met het album brachten ze een korte film uit van14 minutenover hun inspiratiebronnen. In 2022 werd het tijd voor bassist Dario Pozderski om samen met zijn zoon Patrick op drums het podium te gaan betreden. Het bleek een gouden combinatie, het zit in het bloed… Op dit moment werken ze hard aan hun full length debuutalbum dat begin 2023 zal uitkomen.

Wanneer

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle