muziek

THESE GO TO ELEVEN

  • 4 mei 2023
  • 20:15
  • Zwolle

*STELLA*
De Amsterdamse soft grunge band Stella sleept je mee door haar wereld vol lange nachten en tweestrijdige gedachtes. Stella is de band rondom vier muzikanten van het Conservatorium van …

STELLA
De Amsterdamse soft grunge band Stella sleept je mee door haar wereld vol lange nachten en tweestrijdige gedachtes. Stella is de band rondom vier muzikanten van het Conservatorium van Amsterdam die eerder al meespeelden met o.a. Dakota en Yasmine.

Sobere popliedjes met een donker randje. Met inspiraties als Big Thief, Pj Harvey en No Doubt. De band’s debuutsingle ‘Kiss Me’ ging in premiére bij The Daily Indie én 3Voor12. Vervolgens kon een 3voor12 Popronde Talent natuurlijk niet uitblijven. Die zette hen ook in hun top 11 favoriete acts van zowel het openings- als het eindfeest. De band was al te zien bij Melkweg’s Radar, bij Vondelpark Openluchttheater en vervolgens trokken ze het hele land door met 2e single ‘Happiness is Liquid’ op zak. In het najaar van 2022 wordt nieuwe muziek verwacht.

Facebook   -   Instagram   -   Spotify   -   Youtube

SOCKS;SPORTSSOCKS
Socks;SportsSocks is een indie ambient punkband uit Rotterdam. Ze maken liedjes over het ironische bestaan van een twintiger anno nu.

In december 2020 verscheen hun debuut EP ‘People singing about People, dat de band een klein jaar later vierde met een release in Roodkapje. Ze brachten een aantal singles uit, nadat ze eerder al hun debuutsingle ‘Afterparty’ deelden, met natuurlijk een video over hoe kan het ook anders, een afterparty. Hun tweede single heet ‘People get Around’ en werd al opgepikt door 3FM en The Daily Indie en KINK. De derde single ‘Hipster Blues #4’ werd door 3voor12 gebombardeerd tot hun live favoriet.

De band stond al op Misty Fields Festival en was vervolgens met sterke shows ook al te zien in TivoliVredenburg en de Melkweg. In 2021 deed de band als 3voor12 Popronde Talent mee aan het reizend popfestival en die zagen ook al hoe goed hun show was. De afgelopen tijd brachten ze een eigen single uit, Killing Time, waarmee ze langs gingen bij 3voor12 en ook een albumcompilatie met het Rotterdamse project De Nieuwe Lichting, waar onder andere LE MOTAT, Het Gezelschap en KUZKO deel van uitmaken. Daarmee stond de band onder andere op Grasnapolsky en Vestrock. De toekomst ziet er mooi uit voor de band die humor en het onverwachte tijdens hun liveshows naadloos combineert.

Facebook   -    Instagram   -   Spotify   -   Youtube

FEMME FUGAZIAls een sloopkogel door de kerk van boze muziek en bozere meisjes; FEMME FUGAZI combineert spoken-word, manische onvoorspelbaarheid en teksten over de zinderende liefde voor Gerard Joling tot een bezeten geheel. FEMME FUGAZI is onlosmakelijk verbonden met bands uit de opkomende garage/post-punkgolf van de laatste jaren. Denk hierbij aan een mix tussen METZ en IDLES. De band speelt pas sinds 2022 samen, maar heeft in een kort tijdsbestek al vele mensen kunnen imponeren; zo werd de band geselecteerd voor Booster Festival (hét showcasefestival van Overijssel en Gelderland), verzorgen ze het voorprogramma voor internationale acts als Wolfmother en delen ze veelvuldig het podium met opkomende bands als 4B2M en Bongloard. Op 27 maart is hun debuutsingle ‘Suffocate In Silence’ uitgekomen.

Facebook   -   Instagram   -   Spotify   -   Youtube

Wanneer

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle