muziek

THESE GO TO ELEVEN

  • 2 feb 2023
  • 20:00
  • Zwolle

*LIBRARY CARD*
Library Card is de eerste band van illustrator Lot van Teylingen, bekend van ontwerpen voor platen, cassettehoezen, stickers, posters en werk voor het magazine Gonzo. De overige …

LIBRARY CARD
Library Card is de eerste band van illustrator Lot van Teylingen, bekend van ontwerpen voor platen, cassettehoezen, stickers, posters en werk voor het magazine Gonzo. De overige leden van Library Card zijn geen onbekenden in het ondergrondse podiumcircuit. Ze zijn onder meer actief in bands als Neighbours Burning Neighbours, AC Berkheimer en Speech Impediment. De eerste nummers van Library Card werden vorig jaar zomer door Van Teylingen geschreven met Mitchell Quitz (gitaar), Kat Kalkman (bas) en een drummachine. De komst van drummer Emre Karayalçin maakte de machine overbodig en de band compleet.

MISPRINT
Misprint fluistert haar luisteraars gemoedelijke woorden toe om hen vervolgens met gruizig gitaargeweld de moshpit in te sleuren. Het Nijmeegse viertal zingt, schreeuwt en spuugt in het Nederlands over emancipatie, afbakbroodjes en andere alledaagse zaken.

Misprint heeft voor hun nieuwe EP vijf en een half nieuwe nummers opgenomen met producer Remko Schouten (Canshaker Pi, Bull, Stephen Malkmus). De sfeer van de EP is nog het best te omschrijven als het gevoel dat je hebt wanneer je ’s nachts terug naar huis fietst van een feestje, enerzijds verdrietig dat de avond ten einde is, anderzijds gelukkig dat je erbij was.

SUPER SOAKERS
The Super Soakers zijn terug van weggeweest. Met hun aanstekelijke garagerock speelden ze zichzelf in 2016 nog lokaal in de kijker met het winnen van de wedstrijd Kaf en Koren, in 2017 kondigden ze alweer aan te stoppen: Frontman Mart Boumans kreeg een polsblessure die gitaarspelen onmogelijk zou maken. Gelukkig voor iedereen heeft hij zich daarvan weten te herstellen want de band is terug, inclusief nieuw werk. 

 

Wanneer

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle