muziek

PIET JUNIOR

  • 25 mrt 2023
  • 20:30
  • Zwolle

Piet vertelt het verhaal van zijn cultuur en karakter. Dit komt samen in de tracks + uitingen in media. Waaronder de cultuur van de reiziger, en die van hem als vader en tevens handelaar. De …

Piet vertelt het verhaal van zijn cultuur en karakter. Dit komt samen in de tracks + uitingen in media. Waaronder de cultuur van de reiziger, en die van hem als vader en tevens handelaar. De cultuur van de reizigers, in de volksmond woonwagenbewoners, blijft er een die de buitenwereld blijft fascineren! Met lede ogen ziet en hoort hij vooral de negativiteit rondom de woonwagen bewoners aan. Die ban wilt hij breken. Het is niet zomaar die “Rapper van het kamp” Maar de rapper met een verhaal, afkomstig van…

Hij wordt niet uitgenodigd op kinderfeestjes omdat hij van “het kamp” komt. Op 13-jarige leeftijd begint hij eigen rapmuziek te maken. Hierin kon hij zijn gevoel kwijt en kon hij zijn kant van het verhaal vertellen en de stem zijn van velen die dit meemaken. Kinderen die op woonwagenkampen opgroeien, maar ook daarbuiten. Dat is ook een reden dat hij met zijn teksten onder andere de jongere doelgroep wil inspireren om voor zichzelf op te komen en van hun eigen kracht uitgaan met zijn teksten.

Hij maakte underground furore met nummers als ‘Lovie’ en ‘Vlotte jongens’ en werkte al met Esko, Young Ellens en Brace. In 2020 zijn debuut EP ‘Van ’t Kamp’ met daarop de hit ‘Dingen Die Normaal Zijn’, voorzien van een iconische videoclip, en mocht hij het voorprogramma verzorgen van Amerikaanse rapper ‘The Game’ in Hedon. In 2021 besloot Piet zich meer te focussen op feel good music met wat meer invloeden vanuit de popwereld. Dit is te horen op zijn meest recente EP ‘Nirvana’ met o.a ‘Alles wat ik doe’ , ‘Nirvana’ & ‘T strand’.

In de toekomst wil Piet zich vooral focussen op hiphop in het algemeen, wat op welk moment goed voelt om te doen. Daarnaast is zijn doel om bruggen te slaan voor de nieuwe generatie reizigers. Vooroordelen en stigma’s te doorbreken, kansen te creëren en meer mensen te bereiken door zijn muziek en hem als persoon. Dit is ook de reden dat hij zelf ook nauw bij het schrijfproces is betrokken. Laat je meenemen in de wereld zonder voice-over, maar door de stem van Piet Jr.

Wanneer

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle