muziek

INGE VAN CALKAR

  • 16 mrt 2023
  • 20:30
  • Zwolle

Pop, rock, alternative of disco. De Groningse Inge van Calkar is van alle markten thuis en is nergens bang voor.  Soms fluistert ze in je oor, soms slaat ze je om de oren met indierock met …

Pop, rock, alternative of disco. De Groningse Inge van Calkar is van alle markten thuis en is nergens bang voor.  Soms fluistert ze in je oor, soms slaat ze je om de oren met indierock met zelfs een vleugje postpunk. Maar altijd is Inge Inge: ‘mijn muziek mag over van alles gaan, behalve over geklaag en liefdesverdriet’.  

De band is de laatste jaren uitgegroeid tot een energieke act met een sterke live reputatie. Met voormalige leden van Make Believe en de Duitse soulband 'tok tok tok' staan zij garant voor een vette beat, scheurende gitaren en synthesizers, maar ook voor een reeks aan visuele elementen en kleine grapjes. Zo speelt de lichtgevende telefoon, die te zien is in de videoclip van de sexy zomerhit TOUCHDOWN (verkozen tot NPO Radio2 topsong) ook een rol op het podium.   

De band heeft daarnaast een eigen geprogrammeerde lichtshow in de vorm van 6 LED lamp paaltjes die het publiek visueel van hun stoel blazen. En dat is maar goed ook, op de muziek van Inge van Calkar moet namelijk gedanst worden.  Inge van Calkar verzilverde haar groeiende succes met een deal bij Cloud9 muziek en is druk bezig met haar derde studio album dat begin 2023 uitkomt.  

In 2021 won de band de prijs ‘Best Artist’ op de Popgala Noord tijdens ESNS, die in eerdere edities werd uitgereikt aan artiesten zoals Kraantje Pappie en Blanks. Ook is Inge in 2022 genomineerd voor een heuse buma award voor beste sync onder een serie. Kortom Inge van Calkar heeft veel in haar mars en dat moet niet alleen gehoord maar ook gezien worden.  

Wanneer

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle