muziek

KULTURE KLUB MET BEN LIEBRAND

  • 20 jan 2023
  • 21:00
  • Zwolle

Na lang te hebben moeten wachten, openen Hans Stroeve en Jaap Brienen op vrijdag 20 januari wederom de deuren van Kulture Klub. Naast hun rol als gastheer, voorzien deze twee dj's je ook van het …

Na lang te hebben moeten wachten, openen Hans Stroeve en Jaap Brienen op vrijdag 20 januari wederom de deuren van Kulture Klub. Naast hun rol als gastheer, voorzien deze twee dj's je ook van het beste uit de 80s. Hans draaide in deze tijd al platen voor heel wat Zwolse dansvloeren: Blancave, Swing-O-Theek The Fonz en natuurlijk in De Docter. Jaap werd jaren later bekend als ochtend-DJ bij Radio 6. De twee vinden elkaar nu bij Kulture Klub in hun gezamenlijke liefde voor de muziek uit de jaren 80.We vieren het leven van nu, met de muziek van toen we allemaal nog lekker jong waren. Want terwijl jij rondsprong op je Lolobal of speelde met je Murdock-pop, was er verdomd veel goede muziek op de radio en dat is precies de muziek die voorbij komt bij Kulture Klub. We gaan voor 80's met smaak: Van Grace Jones en Talking Heads via The Smiths en Neneh Cherry naar David Bowie en Duran Duran. Goede muziek, leuke mensen, een wijntje en een dansvloer. Geen verkleedpartij, maar gewoon een goed dansfeest.

Na meerdere uitverkochte edities met onder andere Gerard Ekdom, Jeroen van Inkel en Time Bandits, is het nu de beurt aan niemand minder dan Ben Liebrand om beweging op de dansvloer te creëren. Met zijn staat van dienst is dat een klus die hem volledig toevertrouwd is. 

BEN LIEBRAND
Ben wordt beschouwd als een van de grondleggers van het DJ mixen. Collega’s gaven hem de titel Mastermixer waarop hij best trots is! Ben is nog steeds een van de meest technisch onderlegde DJ’s, waarbij hij er op let dat al die techniek nooit in de weg staat van een perfecte avond voor het hele publiek. Als audio-nerd zal je zijn techniek in het draaien zeer waarderen, als muziekliefhebber zal je van het ene moment van herkenning naar het andere gaan. 

Al op 16-jarige leeftijd laat Ben de wereld genieten van zijn dj-kunsten met zijn eigen mobiele roadshow. Dit is het begin van een carrière die ondertussen al ruim 35 jaar omspant. Hij is wereldwijd bekend van remixen voor artiesten als Phil Collins, Sting, Salt’N’Pepa, Alexander O’Neal, Genesis en Grace Jones. Maar hij is door zijn legendarische ‘Grandmix’ en het radioprogramma ‘In The Mix’ ook de inspiratiebron voor dj’s als Armin van Buuren, Olav Basoski, DJ Tiësto en Ferry Corsten.

Wanneer

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle