muziek

MUAMMA

  • 14 jan 2023
  • 21:00
  • Zwolle

Muamma creëert een unieke cross-over waarin Turkse volksliederen worden vermengd met funky Anatolische psychedelische rock en jazz vibes. Muamma, het Turkse woord voor enigma of mysterie, …

Muamma creëert een unieke cross-over waarin Turkse volksliederen worden vermengd met funky Anatolische psychedelische rock en jazz vibes. Muamma, het Turkse woord voor enigma of mysterie, beschrijft perfect de oorsprong van deze in Nederland gevestigde band. 

In de zomer van 2021 werd er een nieuwe band gevormd door Mehmet Uludağ (zang, bağlama), Aktaş Erdoğan (gitaar, ney, duduk, arrangementen) en Murat Yatmaz (bas, synth bas, moog, arrangementen) om een frisse, eigentijdse interpretatie van Turkse volksmuziek te presenteren. Toen het eerste optreden geboekt werd nodigden ze Maarten Helsloot (keyboards), Arthur Lijten (drums, percussie) en wat later ook Leah Uijterlinde (zang, klarinet, percussie) uit om mee te gaan in hun muzikale avontuur. In aanloop naar hun eerste optreden tijdens het Cutting Edge Festival in Den Haag, vonden er enkele repetities plaats. Ze waren verrast om te ontdekken dat ondanks dat het de eerste keer was in deze formatie, het voelde alsof ze elkaar al heel lang kenden, zowel op muzikaal als persoonlijk vlak. Best mysterieus eigenlijk, vandaar de bandnaam Muamma. Muamma's muziek omvat meerdere genres, van diep traditionele Turkse folk tot dansbare grooves, psychedelische rock en verleidelijke jazzimprovisaties. Muamma werkt momenteel aan de release van de eerste single in 2022. 

Wanneer

Dit evenement is helaas afgelast

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle