muziek

MAXINE + KUZKO

  • 10 dec 2022
  • 20:00
  • Zwolle

*MAXINE*MAXINE is een verfrissende uitzondering in een muziekscene waarin veel jonge artiesten hun hits door anderen laten schrijven. Na het vele schrijven voor andere artiesten als Roxeanne …

MAXINEMAXINE is een verfrissende uitzondering in een muziekscene waarin veel jonge artiesten hun hits door anderen laten schrijven. Na het vele schrijven voor andere artiesten als Roxeanne Hazes en Maan is het nu tijd voor het eigen verhaal van MAXINE. Hoewel MAXINE graag schrijft, was zingen toch haar eerste passie: “Ik wilde in de eerste plaats altijd zangeres worden. Toen ik naar de middelbare muziekschool ging, leerde ik ook componeren. Het hele creatieve proces vond ik gelijk leuk. Je begint met een idee, zingt het in op je recorder, en op het laatst heb je een complete song. Ik wist al snel: híér wil ik mee verder.”

Naast de release van haar debuut EP, die op Spotify meer dan 2,5 miljoen streams behaalde, is MAXINE ook erg succesvol op TikTok. Met haar catchy liedjes over popcultuur en tv-personages wist ze al meer dan één miljoen likes en bijna 50.000 volgers binnen te halen. Door haar eigen composities en authentieke stem weet MAXINE keer op keer hits te creëren. Niet alleen Maxine zelf, maar ook haar muziek is hiermee goudeerlijk, vrolijk en dansbaar. Als popster heb je niet meer nodig voor een succesformule.

KUZKOHet Rotterdamse synthpop duo KUZKO, bestaande uit Sam en Dani, staat bekend om hun eigenzinni geen vrolijke indie songs over high school drama, bandaffaires en vurige crushes. In 2021 brachten ze hun debuut-EP ‘Teardrops On The Dancefloor uit’ en op 23 september verschijnt de tweede EP ‘Milkshakes & Heartbreaks’. De eerste single van de EP, ‘Penelope’, werd opgepikt door 3FM en de zender maakte de band meteen 3FM Talent, net als clipzender MTV die KUZKO tot MTVPush act bombardeerde. 

Want één ding is zeker; een optreden van KUZKO is een gegarandeerd feestje. Dat bewezen ze al bij de Poprondein2021, Eurosonic Noorderslag in 2022 en de talloze festivals die ze inmiddels op hun kop hebben gezet. Tijdens hun liveshows slepen Dani en Sam het publiek mee in hun kleurrijke KUZKO-wereld waar oa fans van Sofi Tukker en Confidence Man zich uitstekend thuis voelen.

Wanneer

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle