navigatie overslaan
Muziek

BREAKING RULES #2

Onder de bezielende leiding van Manu van Kersbergen en Kim Dankoor spreken gasten uit heel Nederland over hun leermomenten in samenwerkingstrajecten en talentontwikkelingsprogramma’s rondom …

+ 1 foto's

Onder de bezielende leiding van Manu van Kersbergen en Kim Dankoor spreken gasten uit heel Nederland over hun leermomenten in samenwerkingstrajecten en talentontwikkelingsprogramma’s rondom hiphop en urban culture. Er zijn ook optredens van jonge talenten en er is alle ruimte om mee te praten!

Breaking Rules #2 is het vervolg van de eerste hiphop conferentie in 2020 – waarin veel aandacht voor onderzoek – en de wrap-up van Breaking Rules on Tour in 2021 en 2022. In zes steden wisselden vertegenwoordigers van instellingen (gemeenten, fondsen, culturele organisaties) en vertegenwoordigers van de hiphopscene (organisatoren, artiesten, producers) met elkaar van gedachten over een breed scala aan onderwerpen. Samenwerking en talentontwikkeling waren de meest besproken topics.

VOOR WIE
Ben je beleidsmaker, kom dan langs en upgrade je kennis over samenwerking en talentontwikkeling met de hiphopscene. Ben je cultureel ondernemer, maker of organisator, kom dan langs en deel je behoeften, ervaringen en kennis. Uiteraard is er na afloop tijd om te netwerken.

Breaking Rules #2 wordt georganiseerd door LKCA, Hedon en Fakkelteit.

_-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------_Breaking Rules #2 biedt een gevarieerd programma met talks, interviews en optredens.

Manu van Kersbergen en Kim Dankoor laten je ervaringen uit heel Nederland horen, via hiphop pioniers en de jongere generatie. Met o.a. Simha Youth, professor Soortkill, rapper Cycz en een showcase van talenten van de Fakkelteit.

Check hier hoe het programma er uit ziet en wie er meedoen:

13.30 uur           Deuren open

14.00 uur           Welkom: video van Breaking Rules on Tour & optreden van Simha Youth

14.15 uur           talkshow deel 1 over de relatie tussen de hiphopscene en  (cultuur)beleid.  We zoomen in op Heerlen, met o.a. cultureel projectontwikkelaar Raenys Martis. En we spreken met Joan Biekman (Urban Creatives With Brains), Sherlock Telgt (Backbone050 en MC), Evelyn Andoh (aanjager hiphop Friesland/Friesland Pop) en Bart van Velzen (urban ambtenaar Tilburg).

15.15 uur            Hiphoponderzoek deel 1.
Dastan Abdali is hiphopartiest en antropoloog. Voor zijn master onderzocht hij waarom hiphop zo belangrijk is voor beoefenaars in Nederland, en hoe daarmee hun muzikale ervaringen ook hun verdere professionele levens beïnvloeden: in ondernemingen, sociale initiatieven en educatie.

15.35 uur           Dansoptreden door Charley Hennessy

15.40 uur           Pauze

15.55 uur           Video van Breaking Rules on Tour

16.00 uur           Talkshow deel 2 over samenwerking bij talentontwikkeling. Met als voorbeeld Zwolle spreken we met Anne Dreke Deddens (de Fakkelteit) en rapper Ness (Zwolle). En wat kunnen we leren van de aanpak van Rajiv Bhagwanbali (Rotterdam Street Culture Week), Amy Croqué (HipHopHub 026), rapper en jongerenwerker Cycz uit Goes en José Verhaegh (Nieuwe Helden Next Level)

17.00 uur           Hiphop onderzoek deel 2: Aafje de Roest en professor Soortkill van de Smibanese Academy gaan in gesprek over de rol die kennis speelt bij de hiphop community & wat dit kan betekenen voor het onderwijs

17.20 uur           Spoken word wrap-up door STEEV

17.30 uur           Showcases Zwolse talenten van de Fakkelteit

18.00 uur           Einde

Wanneer