muziek

LAMBERT

  • 9 nov 2022
  • 20:00
  • Zwolle

Lambert is een componist en pianist uit Berlijn met een enigszins eigenzinnige visie en excentriek voorkomen. 

Lambert is een componist en pianist uit Berlijn met een enigszins eigenzinnige visie en excentriek voorkomen. 

Lambert is een uitzonderlijk talent . Uitzonderlijk vanwege zijn excentrieke voorkomen, maar ook zeker vanwege zijn eigenzinnige visie en wijze van componeren. De Berlijnse multi-instrumentalist maakte zijn zevende studio-album 'Open' tijdens de eerste Covid-lockdown in Duitsland. Een album dat een reis is waarbij de componist improviseerde met jazz, klassiek en filmische sferen.

Lambert vond zichzelf in jazz en klassiek nadat hij vroeger in garage rock- en melodieuze indie rock bands speelde. Aangezien het samenwerken in een band hem niet ligt en bands vaak uit elkaar gaan, waar hij als solo-artiest die mogelijkheid niet heeft, besloot hij zich volledig te storten op dit solo-project.

Dit individualistische karakter in zijn manier van werken, blijkt de rode draad door z'n leven. In zijn tiener jaren had hij al moeite met sociale connecties en in de hoop op een sociale boost, besloot hij zichzelf te storten op muziek. Ondanks dat hij al snel stappen maakte met muziek, bleef hij zich afgezonderd van anderen voelen. 

De afstand die hij op sociaal vlak vaak voelt en de moeite die hij heeft om zichzelf te laten zien, vertaalden zich naar het masker dat karakteristiek werd voor zijn leven als componist en pianist. Een masker dat het voor hem mogelijk maakt zichzelf te laten zien aan de wereld. 

Wanneer

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle