muziek

ELEPHANT

  • 3 dec 2022
  • 20:30
  • Zwolle

Zonnige melancholie in majeur. Dat is het geluid van de 4-koppige Rotterdamse indieband Elephant. De band wordt geboren in een jaar waarin een virus de muziekwereld knock-out slaat. Tegen beter …

Zonnige melancholie in majeur. Dat is het geluid van de 4-koppige Rotterdamse indieband Elephant. De band wordt geboren in een jaar waarin een virus de muziekwereld knock-out slaat. Tegen beter weten in, maar met volle overgave stort Elephant zich op het schrijven van hun liedjes. Ze trekken zich terug in hun studio in de kassen onder de rook van Rotterdam, tussen de paksoi en de Chinese kool. 

Elephant overtuigt met hun eigenzinnige aanpak, sound en songs en ze worden getekend op het illustere platenlabel Excelsior Recordings. Begin 2022 maakt Elephant indruk met hun sessie op Noorderslag en niet veel later verschijnt hun debuutalbum ‘Big Thing’, opgenomen in samenwerking met Pablo van de Poel (DeWolff). Het album wordt unaniem lovend ontvangen, een greep uit de reacties: “Een wonderschoon album” (De Volkskrant ), “Spectaculair in zijn eenvoud” (OOR), “Een debuutplaat waar alles aan klopt, alle liedjes raak” (3voor12), “Kalm, warm, hoopvol en gemoedelijk” (NRC ).

Niet voor niets wordt Elephant getipt als de nieuwe indiepopband die zomaar eens het verschil kan maken de komende jaren.

Wanneer

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle