muziek

ROBIN SCHERPEN | LAAT

  • 17 jun 2022
  • 20:00
  • Zwolle

Toen Robin Scherpen voor het eerst de melancholische, zachte klanken van de klassieke gitaar hoorde, was hij op slag betoverd. De pure vorm van muziek maken raakte hem. “Het is alsof er niets …

Toen Robin Scherpen voor het eerst de melancholische, zachte klanken van de klassieke gitaar hoorde, was hij op slag betoverd. De pure vorm van muziek maken raakte hem. “Het is alsof er niets zit tussen mijn vingers en de snaren als ik het instrument bespeel”.

In de loop van zijn studie aan het conservatorium merkte Scherpen dat hij door een oogaandoening niet meer in staat was de partituren te lezen. Deze tegenslag bracht hem onverwacht iets moois: hij leerde componeren op intuïtie. “Mijn slechte ogen hebben me geleerd hoe essentieel het is om volledige vrijheid te voelen als je in een creatief proces zit.” Die vrijheid ervoer Scherpen pas echt toen hij merkte dat zijn muziek tot hem kwam op onbewuste momenten.

Robin Scherpen is klassiek gitarist en componist. De fundering van zijn nieuwe muziek schreef hij in het donker omdat hij geen licht kon verdragen voor zo’n zeven weken na oogoperaties.

Ook nu vertrouwde de klassiek gitarist weer volledig op zijn intuïtie. De donkere tijd bleek geen beperking maar juist een bevrijding. “De muziek kwam in haar puurste vorm naar buiten.”

CHAPTER II
Die pure vorm wil Scherpen ook aan het publiek overbrengen.

De eerste show was een visueel spektakel waarin je volledig op kon gaan in de muziek, de ambiance van de grote kerk en het lichtdesign.Voor ‘Chapter II’ in de reeks neemt Robin Scherpen je mee in een droomwereld waarin je zonder visuele ruis volledig kunt verdwijnen in de melancholie van de muziek.Op een unieke locatie ‘Onder de Schepenzaal’ speelt Robin Scherpen in een intieme setting zijn show waarin zijn muziek er in haar zuiverste vorm tot uiting komt.

Robin zal zijn nieuwste werk spelen waarvan de eerste single ‘To Become’ is gereleased en te vinden op alle digitale platforms.

Wanneer

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle