expositie

Art Flow Zwolle

  • 21 mei - 4 sep 2022
  • 08:00- 23:00
  • Zwolle

Art Flow Zwolle is een nieuwe expositie van internationale kunstenaars én Zwolse kunstenaars. Hun werk is te zien op verschillende locaties in de stad die samen een bijzondere kunstroute vormen. Art Flow Zwolle duurt van 21 mei t/m 4 september 2022. Zwolle bruist van cultuur deze zomer!

Stad Zwolle als podium voor kunst

‘We zijn verheugd dat zo’n mooi event weer kan’, stelt wethouder cultuur, Monique Schuttenbeld. ’Zwolle groeit en daar hoort ook een grootstedelijk cultureel aanbod bij. Vanuit het culturele- en toeristisch perspectief zetten we in op een versterking van cultuur. De stad zelf is nu letterlijk het podium voor beeldende kunst vanuit zowel de Zwolse kunstsector als vanuit de internationale kunstsector. Voor bezoekers is het een prachtige kunstroute met een verrassende mix van beeldende kunst.’

Art Flow Zwolle = creativiteit en verbinding

Curator Annelies Ysebaert uit Vlaanderen is verantwoordelijk voor het internationale deel van de expositie. ‘Met Art Flow Zwolle vieren we creativiteit en saamhorigheid. We willen mensen met elkaar verbinden, met de stad en met de internationale en lokale kunstenaars. Ik ben trots op de grote variatie aan beeldende kunst die we bezoekers bieden. De werken komen op de Zwolse locaties prachtig tot hun recht.’

Selectie Zwolse kunstenaars

De deelnemende Zwolse kunstenaars zijn geselecteerd door een onafhankelijke commissie. Dit gebeurde na een open uitvraag van de gemeente Zwolle waarop 79 inzendingen kwamen. Deze zijn beoordeeld op kwaliteit, originaliteit en vernieuwing. Tijdens Art Flow Zwolle is het werk van 25 geselecteerde Zwolse kunstenaars te bekijken. De werken tonen samen een veelzijdig palet aan hedendaagse Zwolse kunst.

Foto: Jan Peter Jansen
Foto: Jan Peter Jansen

Bekijk de kunstenaars op Art Flow Zwolle

De deelnemende kunstenaars tijdens Art Flow Zwolle zijn veelzijdig en maken allemaal verschillende kunst. Van fotografie tot kledingstukken en nog veel meer.

Art Flow Zwolle geeft ook informatie over de kunstroute. Deze gaat onder meer langs Museum de Fundatie, het Academiehuis, Collectie Overijssel, Harculo en RAWSpace. De route door de binnenstad is goed te bewandelen. Voor de uitgebreidere route is een (deel-)fiets makkelijk.

Bekijk de kunstroute van Art Flow Zwolle

Initiatiefnemers van Art Flow Zwolle

Art Flow Zwolle is een initiatief van de gemeente Zwolle en Gallery Ysebaert. Curator Annelies Ysebaert en kunstenaar Ronald A. Westerhuis zijn organisatoren van de internationale kunst. De gemeente Zwolle en Zwolle Marketing zijn organisatoren van de Zwolse kunst. Beide exposities samen vormen Art Flow Zwolle.

Wanneer

21 mei - 4 sep 2022
  • elke maandag: - uur
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle