Een zinderend zomerconcert op een van de mooiste kastelen in Overijssel!

Kasteelconcert op Rechteren

  • 3 jul 2022
  • 14:30
  • Dalfsen

Een Zinderend Zomerconcert op een bijzondere locatie bij kasteel Rechteren. In de prachtige entourage van het kasteel klinkt klassieke muziek op zijn mooist. Beleef het gevoel van muziek en natuur. Met jong toptalent, prijswinnaars van concoursen, als solist en het altijd intens musicerend Britten Jeugd Strijkorkest.

Het Britten Jeugd Strijkorkest komt op 3 september naar Kasteel Rechteren voor een Zinderend Zomerconcert!

Drie talentvolle jonge virtuoze solisten zult u zien stralen, zoals contrabassist Benjamin de Boer. Hij rondde zijn masterstudie aan het conservatorium van Rotterdam cum laude af en speelt een stuk dat zijn vader Ed de Boer speciaal componeerde voor het Britten Contrabasconcours 2022. Cellist Joshua Herwig won prijzen op diverse concoursen en studeert cello aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij speelt twee delen uit het schitterende celloconcert van Edward Elgar. De jongste solist, violiste Raìsa Ploeg, speelt in het Britten Jeugd Strijkorkest en won een 3e prijs bij het Britten Vioolconcours 2022. Zij is half Oekraïens en zal dan ook een compositie uit Oekraïne spelen. Dat doet zij met hart en ziel. De solisten worden begeleid door het Britten Jeugd Strijkorkest o.l.v. dirigent Loes Visser die met haar orkest staat voor intens en op hoog niveau musiceren. Het orkest bestaat dit jaar 15 jaar en heeft daarom ook de Simple Symphony van de naamgever Benjamin Britten op het programma gezet, naast prachtige muziek van de Zwitserse componist Ernest Bloch.

Dit mag u niet missen! Kom naar dit feestelijk en vrolijk zomerconcert met het prachtige en bijzondere Kasteel Rechteren als passend en sfeervol decor. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Theater de Stoomfabriek.

Koop nu je kaarten

Wanneer

Meer leuke evenementen

#Zwolle