muziek

GO_A

  • 11 sep 2022
  • 20:30
  • Zwolle

Go_A is een band die een moderne versie maakt van Oekraïense folklore verpakt in een elektronische geluid. De naam van de band bestaat uit 'Go' als 'beweging' en 'A' als een oude Griekse letter …

Go_A is een band die een moderne versie maakt van Oekraïense folklore verpakt in een elektronische geluid. De naam van de band bestaat uit 'Go' als 'beweging' en 'A' als een oude Griekse letter 'alpha', die verwijst naar het teruggaan naar iemands culturele wortels. Het verhaal van de band begon in 2012 toen de geluidsproducent Taras Shevchenko de etno-zangeres Kateryna Pavlenko ontmoette. Na het opnemen van verschillende nummers, realiseerden ze zich dat de Oekraïense folklore en elektronische muziek een perfecte match zijn, waarbij energie en emoties worden gecombineerd tot een boeiende mix. Tegenwoordig bestaat Go_A uit zangeres Kateryna Pavlenko en de muzikanten Taras Shevchenko, Ihor Didenchuk en Ivan Hryhoriak. In 2016 won Go_A de wedstrijd "The Best Track in Ukraine". Het nummer "Vesnianka" werd onmiddellijk in radio-rotatie geplaatst en stond 6 weken bovenaan de "10Dance"-hitlijst. In november 2016 presenteerde de band hun eerste album #Ідиназвук (#FollowTheSound). 

Begin 2020 won Go_A de Oekraïense nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival met de hoogst mogelijke score van zowel de jury als de televoting. Nadat Eurovisie 2020 was afgelast, werd Go_A geselecteerd als de Oekraïense inzending voor Eurovisie 2021.  In mei 2021 deed Go_A mee aan het Eurovisie Songfestival met het nummer "SHUM" dat volledig in het Oekraïens was. Ze behaalden de 5e plaats volgens de algemene resultaten en de 2e plaats volgens de televoting. SHUM werd een wereldwijde trend in Spotify en bereikte de top van de meeste Europese hitlijsten, werd #2 in Spotify VIral USA & #1 in Spotify Viral Worldwide. SHUM werd ook het eerste Oekraïense nummer dat ooit de Billboard Top 200-hitlijst bereikte. Op dit moment treedt Go_A constant live op in Oekraïne en Europa en werkt ook in de studio aan hun aanstaande release.

Wanneer

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle