muziek

HEDON ZWAAR NIEUWJAAR

  • 7 jan 2023
  • 18:30
  • Zwolle

Na helaas 2 jaar over te hebben moeten slaan, is Hedon Zwaar Nieuwjaar – dé nieuwjaarsborrel voor Metal minnend Nederland – terug! Met als vanouds als strijdtoneel de beide zalen die Hedon te …

Na helaas 2 jaar over te hebben moeten slaan, is Hedon Zwaar Nieuwjaar – dé nieuwjaarsborrel voor Metal minnend Nederland – terug! Met als vanouds als strijdtoneel de beide zalen die Hedon te bieden heeft, zullen 7 acts van zowel binnen- als buiten de regio met een klapper van een headliner erboven de revue passeren terwijl wij samen proosten op een jaar wat hopelijk weer vol keiharde metal, gave concerten en prachtige festivals zit.

Asphyx

Asphyx behoeft feitelijk geen introductie. De legendarische Death Doom band uit Twente is één van Nederlands grootste export producten aan extreme metal en spelen al sinds de jaren 80 zalen over de hele wereld volledig plat! Hun laatste wapenfeit Necroceros werd geschreven en opgenomen tijdens de lock-down, gepresenteerd aan  de wereld via livestream vanuit Metropool Hengelo en is het lompste en vuigste album wat de heren tot dusver hebben uitgebracht. Een show die je niet mag missen en een headliner waar wij trots op zijn!

Cryptosis

De heren van Cryptosis stonden in 2015 onder de naam Distillator in de Kleine Zaal tijdens de eerste Hedon Zwaar Nieuwjaar ooit. Distillator is niet meer, maar uit diens as is de futuristische, multi-metal machine Cryptosis herrezen en brengt je een mix van elke denkbare stijl die de heren zelf graag luisteren. Van Thrash naar Death in een mix van Old-School en Modern met zelfs uitstapjes naar Black: Cryptosis is wat er gebeurd als metal de ruimte krijgt om evolueren, te groeien en te ademen. Gecombineerd met een dikke back visuals, wordt dit een show die je bij zal blijven.

Graceless

In het relatief korte bestaan van Graceless, hebben zij een onuitwisbare indruk achtergelaten op de internationale metal scene. Met 2 dijken van albums en 2 geweldige splits hebben de heren uit Leiden in korte tijd een prominente plek verworven op de indrukkende lijst aan extreme Metal bands die ons land rijk is. Zij hebben reeds talloze memorabele shows in binnen- en buitenland gespeeld op festivals als Ruhrpot Metal meting, Eindhoven Metal Meeting, Stonehenge en Schoonebeek Death Fest. Hun mix van Death en Doom is groovend doch melancholisch, lomp doch melodisch, en onmogelijk om je hoofd bij stil te houden!

The Lucifer Principle

Al 15 jaar staan de heren van The Lucifer Principle bekend om hun Stomping Death Metal en krachtige live shows waar het, mede dankzij front podiumbeest Earik, onmogelijk is om bij stil te blijven staan. Zij toerden door heel Europa, speelden met Obituary, DevilDriver, Death (to all) en Entombed en zijn vooral nog lang niet uitgeraasd. Deze “live-band tot the core” is dan ook de waardige afsluiter van onze Kleine Zaal.

Grindpad

Grindpad keert terug naar Hedon! De Utrechtse Thrashers beukten jullie eerder al omver als support voor The Unguided in 2016, de hoogste tijd dus om hen weer naar Zwolle te halen!

Waar zij van origine Death en Thrash mixten, hebben zij de Death Metal achterwegen gelaten wat resulteert in lompe Thrash Metal met Hardcore en Speed Metal invloeden. Denk aan bands als Exodus, Slayer, Pantera, Metallica, Agnostic Front etc. en hebt een goed beeld van wat Grindpad zal brengen. Live heeft Grindpad zich meermaals bewezen met hun energieke live shows en strakke performance die garant staat voor mosh pits (of zoals de heren het zelf noemen: Sharkpit!) en rondvliegende haren.

Massive Assault

Massive Assault heeft al meerdere malen ons podium gesloopt en komen dat nu nog een keer dik overdoen. Deze verpletterende Death metal Machine uit Hoogeveen beukt zich al sinds 2003 een weg door de underground scene van Europa met hun energieke live prestatie. OSDM die klinkt alsof het direct uit begin jaren 90 komt met de frisheid van Hardcore Punk, uitermate geschikt voor fans van Entombed, Dismember, Obituary, Bolt Thrower en Dying Fetus.

Caedere

Vanaf 1998 baant Caedere standvastig zich een weg door de metal scene en door Europa. Met ontelbare shows in binnen en buitenland, doen de heren nu Hedon Zwaar Nieuwjaar aan. Verwacht Death Metal zoals het bedoeld is waar ongetwijfeld nummers van hun in 2021 wereldwijd uitgebrachte conceptalbum Eighty years’ War! De revue zullen passeren!

Wanneer

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle