muziek

MORGENLAND

  • 3 jul 2022
  • 20:00
  • Zwolle

*Vera Bon*

Vera Bon

Vera Bon is de vijfmansformatie rondom zangeres en liedschrijfster Vera Bon. Sinds 2017 maakt en speelt de band Nederlandstalige, poëtische pop. Naast drums (Leon Senger) en bas (Jop Albronda) zorgt het samenspel tussen accordeon (Dirk Overbeek) en elektrisch viool (Jurgen Houwers) voor een unieke sound.

Vera zoekt buiten wat ''hoort'' of ''nou eenmaal'' zo is naar haar eigen stem in het lawaai van alledag. Deze zoektocht resulteert in liedjes die gaan over mensen die zeggen hoe je leven moet, het verlangen naar kinderlijke onschuld en liefde die niet over rozen moet gaan maar over mensen.

In 2019 ontving de band de Burger Beurs, een initiatief van poppodium het Burgerweeshuis waarmee aanstormend talent geholpen wordt bij het ontwikkelen van producties. Mede dankzij deze steun verscheen in april 2019 de live EP Huilen.

Website: www.verabon.nl

Bovenste Knoopje Open

Bovenste Knoopje Open is een snoeiharde zomerbries. De ijshoofdpijn na een druipend raketje. Een barmhartige realiteitscheck. Met onder meer een gelikt polygaam strijkers echtpaar, algo-ritmische drum fills en nietsontziende taal. Met twee theatermannen op front en drie multi-instrumentalisten naast en achter hen bloeit elk optreden in haar potentie uit tot een broeierig, zwetend, openhartig samenzijn.

Vanaf 1 september 2021 verschijnt wekelijks hun podcastreeks Liftmuziek, waarin je hun zoektocht naar het schrijven van nieuwe muziek n.a.v. interviews hoort, en bijbehorend hun gelijknamige nieuwe Live album. De podcastreeks vormt samen met de nieuwe kleinkunstvoorstelling (tevens Liftmuziek) van Bovenste Knoopje Open, welke op 5 oktober in première gaat bij Zwolse theaters, een tweeluik als onderzoek naar het onderwerp intimiteit.

Bovenste Knoopje Open was in 2019 artist in residence bij Zwolse theaters, ze doorliepen het Nieuwe makers traject van provincie Overijssel, maakte daarbinnen hun voorstelling Tijd Zat welke een Keuze van de criticus recensie van de theaterkrant verkreeg en traden o.a. in afgelopen jaren op als support act van Lucky Fonz III. In het corona-jaar 2020 waren zij geprogrammeerd op Oerol, het Amsterdams kleinkunstfestival (als aankomend talent) en Horizontoer.

Website: www.bovensteknoopjeopen.nl

Wanneer

Dit evenement is helaas afgelast

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle