muziek

BISHOP NEHRU

  • 16 sep 2022
  • 19:30
  • Zwolle

Markel Scott, beter bekend als Bishop Nehru, is een Amerikaanse rapper en producer die bekend staat om zijn frisse geluid in de hiphop. Zijn passie voor muziek kwam al naar boven toen hij 13 jaar …

Markel Scott, beter bekend als Bishop Nehru, is een Amerikaanse rapper en producer die bekend staat om zijn frisse geluid in de hiphop. Zijn passie voor muziek kwam al naar boven toen hij 13 jaar oud was. Hij schreef jazzmuziek en creëerde hiphop beats. Toen Bishop Nehru net 15 jaar oud was, dropte hij zijn debuut mixtape, Nehruvia. De mixtape bestond uit 13 tracks en bevatte producties van J. Dllla, MF DOOM, DJ Premier en Madlib.

Sinds Bishop in 2014 tekende bij Nas' label, Mass Appeal Records, heeft hij in een ongelooflijk consistent tempo muziek uitgebracht. In 2014 werkte hij samen met MF DOOM op NehruvianDoom en in 2016 dropte hij een hele LP, getiteld Magic 19. In 2017 bracht Bishop Nehru een reeks albums uit, waaronder Emperor Nehru's New Groove, Strictly Flowz en Nehruvia op alle streaming platforms.

Na de opening te hebben verzorgd voor Wu-Tang Clan's 20th Anniversary, Nas, DOOM, Kendrick Lamar, Schoolboy Q & vele anderen is Bishop Nehru een frisse rapper die het respect verdient van enkele van de grootsten in de game.

Wanneer

Dit evenement is helaas afgelast

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle