Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Let op: In verband met het Corona-virus (COVID-19) en de daarbij behorende maatregelen heeft dit gevolgen voor jouw bezoek aan Zwolle & Overijssel. De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle evenementen afgelast moeten worden in verband met het Corona-virus. Ook zullen publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden worden gesloten, afgelast of worden evenementen voor een gezelschap van maximaal 30 mensen gerealiseerd. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement of de locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

De stadswandelingen gefaciliteerd door het Zwols Balletjeshuis zijn momenteel te boeken!

World Press Photo

Locatie
Academiehuis De Grote Kerk, Zwolle

Sinds 1955 organiseert de stichting ‘World Press Photo Foundation’, kortweg World Press Photo, jaarlijks ’s werelds grootste en meest prestigieuze persfotografiewedstrijd. Na de wedstrijd worden de foto’s en multimediaproducties bijeengebracht in een reizende expositie die door meer dan een miljoen mensen in 45 landen wordt bekeken.

Nationale Vleesvee Manifestatie

Een mooie dag om de vleesveefokkerij in Nederland te ervaren

Aanvang
Locatie
IJsselhallen, Zwolle

De Federatie Vleesveestamboeken Nederland organiseert wederom een nationale keuring, de Nationale Vleesvee Manifestatie. Een leuk evenement waarbij het publiek kan genieten van de fokkerijpassie van diversen vleesveerassen. Dit jaar wordt er ook gevierd dat de Federatie 30 jaar bestaat!

Pearle Opticiens bestaat 60 jaar!

Pearle Opticiens Zwolle viert daarom feest

Aanvang
Locatie
Grote Kerkplein, Zwolle

Pearle Opticiens is al 60 jaar dé oogexpert en dat mag gevierd worden. Pearle Opticiens Zwolle viert daarom feest! Onder het motto ‘Feest voor het oog’ worden de ogen van het publiek in Zwolle op zaterdag 30 november aanstaande daarom extra in de watten gelegd: op het Grote Kerkplein vindt op die dag een groot “Feest voor het oog” plaats met onder andere oogmassages, ‘glazenwassers’, oogappeltjes en gezonde wortelsapjes.

Fotosalon 2: KIJKEN - ZIEN - BETEKENIS GEVEN

Aanvang
Locatie
Stadkamer, Zwolle

Visual Thinking Strategy is de methode om goed te leren kijken, uit te wisselen en betekenis geven aan de fotobeelden o.l.v. een educatief medewerker Noorderlicht Groningen. De deelnemers gaan aan de slag met hun eigen beeldverhalen. De opdrachten worden besproken met elkaar. Het ontdekken van dieperliggende thema's verbeeldt in fotografie of film vormen de basis van Fotosalon 2, waarbij de verbinding tot stand komt met de theorie behandeld in Fotosalon 1.

STICKS - ONRUST

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Nieuwe muziek van Sticks exclusief 4 maanden te ervaren in Museum de Fundatie.

Open Atelier

Ateliers van Michiel Knaven, Els Mondt en Peter Kool

Aanvang
Locatie
Ateliers koewegje, Zwolle

De hele zaterdag zijn de ateliers aan het koewegje open. Kom kijken naar de sneak preview van "De kus" een fotoserie over hoe de kus er uit ziet bij jong en oude stellen. Verder 50 nieuwe collages, nieuwe Césures, “Er zijn"-prints voor een vriendelijke prijs, boeken, edities, kaarten enz enz.

Oorlog in Zwolle fietsroute

Aanvang
Locatie
Stadsrondleidingen Zwolle, Zwolle

Fietsroute langs historische plekken uit de Tweede Wereldoorlog. In opdracht van en in samenwerking met Historisch Centrum Overijssel.

Oorlog in Zwolle stadswandeling

Aanvang
Locatie
Stadsrondleidingen Zwolle, Zwolle

Wandelroute langs historische plekken uit de Tweede Wereldoorlog. In opdracht van en in samenwerking met Historisch Centrum Overijssel.

Stadswandeling op inschrijving

Iedere zaterdag om 14.00 uur

Aanvang
Locatie
Het Zwolse Balletjeshuis, Zwolle

Deze stadswandeling neemt je mee langs de monumentale en culturele hoogtepunten van onze stad. Zo leer je Zwolle (een klein beetje) beter kennen!

Rondleiding door sfeervol Vrouwenhuis

Aanvang
Locatie
Museum het Vrouwenhuis, Zwolle

Rondleiding voor max. 15 personen door de interieurs van het (Oude) Vrouwenhuis van Aleida Greve (1670-1742), van 1680 tot 1980. Reserveren via www.vrouwenhuiszwolle.com/Agenda of tel. 038-4224823.

Zwolle-LIVE

Let's do it again

Aanvang
Locatie
Nieuwe Buitensociëteit Zwolle, Zwolle

Zwolle-LIVE is een uniek live muziek evenement met de sfeer van een muzikaal bijzonder, eigentijds evenement, maar vooral een feest van en voor Zwollenaren. Vergelijkbaar of misschien zelfs nóg meer verbroederend dan bijvoorbeeld het bekende ‘Vrienden van Amstel’.