Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Nationale Vleesvee Manifestatie

Een mooie dag om de vleesveefokkerij in Nederland te ervaren

Aanvang
Locatie
IJsselhallen, Zwolle

De Federatie Vleesveestamboeken Nederland organiseert wederom een nationale keuring, de Nationale Vleesvee Manifestatie. Een leuk evenement waarbij het publiek kan genieten van de fokkerijpassie van diversen vleesveerassen. Dit jaar wordt er ook gevierd dat de Federatie 30 jaar bestaat!

Fotosalon 2: KIJKEN - ZIEN - BETEKENIS GEVEN

Aanvang
Locatie
Stadkamer, Zwolle

Visual Thinking Strategy is de methode om goed te leren kijken, uit te wisselen en betekenis geven aan de fotobeelden o.l.v. een educatief medewerker Noorderlicht Groningen. De deelnemers gaan aan de slag met hun eigen beeldverhalen. De opdrachten worden besproken met elkaar. Het ontdekken van dieperliggende thema's verbeeldt in fotografie of film vormen de basis van Fotosalon 2, waarbij de verbinding tot stand komt met de theorie behandeld in Fotosalon 1.

STICKS - ONRUST

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Nieuwe muziek van Sticks exclusief 4 maanden te ervaren in Museum de Fundatie.

Oorlog in Zwolle fietsroute

Aanvang
Locatie
Stadsrondleidingen Zwolle, Zwolle

Fietsroute langs historische plekken uit de Tweede Wereldoorlog. In opdracht van en in samenwerking met Historisch Centrum Overijssel.

Oorlog in Zwolle stadswandeling

Aanvang
Locatie
Stadsrondleidingen Zwolle, Zwolle

Wandelroute langs historische plekken uit de Tweede Wereldoorlog. In opdracht van en in samenwerking met Historisch Centrum Overijssel.

Stadswandeling op inschrijving

Iedere zaterdag om 14.00 uur

Aanvang
Locatie
Het Zwolse Balletjeshuis, Zwolle

Deze stadswandeling neemt je mee langs de monumentale en culturele hoogtepunten van onze stad. Zo leer je Zwolle (een klein beetje) beter kennen!

Zwolle-LIVE

Let's do it again

Aanvang
Locatie
Nieuwe Buitensociëteit Zwolle, Zwolle

Zwolle-LIVE is een uniek live muziek evenement met de sfeer van een muzikaal bijzonder, eigentijds evenement, maar vooral een feest van en voor Zwollenaren. Vergelijkbaar of misschien zelfs nóg meer verbroederend dan bijvoorbeeld het bekende ‘Vrienden van Amstel’.