Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Let op: In verband met het Corona-virus (COVID-19) en de daarbij behorende maatregelen heeft dit gevolgen voor jouw bezoek aan Zwolle & Overijssel. De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle evenementen afgelast moeten worden in verband met het Corona-virus. Ook zullen publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden worden gesloten, afgelast of worden evenementen voor een gezelschap van maximaal 30 mensen gerealiseerd. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement of de locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

De stadswandelingen gefaciliteerd door het Zwols Balletjeshuis zijn momenteel te boeken!

PROTO Art & Design Event - Deltion In The Spotlight

Aanvang
Locatie
Broerenkerkplein, Zwolle

Als onderdeel van PROTO Art & Design Event organiseert het Deltion College uit Zwolle het festival Deltion In The Spotlight. Studenten van verschillende creatieve opleidingen verzorgen voorstellingen, optredens en modeshows.

Stadswandeling op inschrijving

Iedere zaterdag om 14.00 uur

Aanvang
Locatie
Het Zwolse Balletjeshuis, Zwolle

Deze stadswandeling neemt je mee langs de monumentale en culturele hoogtepunten van onze stad. Zo leer je Zwolle (een klein beetje) beter kennen!

2e Maple Festival

Neem een kijkje in de ateliers en kantoren, volg interessante workshops (van 15-19 uur) en bezoek de Maple Market

Aanvang
Locatie
Creatieve Coöperatie Zwolle, Zwolle

Kom naar het Maple Festival op zaterdag 29 mei, van 14-22 uur! Neem een kijkje in de ateliers en kantoren, volg interessante workshops (van 15-19 uur) en bezoek de Maple Market en ontmoet ondernemers, studenten en andere creatieve geesten. Geniet van de zon onder het genot van een hapje, drankje en swingende beats. Bekijk het volledige programma op creatievecooperatiezwolle.nl/Agenda

Rondleiding door museum Het Vrouwenhuis

Aanvang
Locatie
Museum het Vrouwenhuis, Zwolle

Het laatste hofje van liefdadigheid van Zwolle dat nog gedeeltelijk functioneert, is het (Oude) Vrouwenhuis van Aleida Greve (1670-1742). Tot 1984 werd het door bejaarde dames bewoont.