Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Let op: In verband met het Corona-virus (COVID-19) en de daarbij behorende maatregelen heeft dit gevolgen voor jouw bezoek aan Zwolle & Overijssel. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement of de locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

De stadswandelingen gefaciliteerd door het Zwols Balletjeshuis zijn momenteel te boeken!

3D Street paintings

30 mei t/m 1 september

Aanvang
Locatie
Binnenstad Zwolle

Deze zomer is Zwolle voor de eerste keer het decor voor 3D Street Paintings. T/m 1 september kom je op diverse plekken in de stad kunstwerken tegen waarin je jezelf kunt laten fotograferen.

Ronald A. Westerhuis

Size does Matter

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Ronald A. Westerhuis maakt enorme sculpturen van roestvrij staal. Hij is de ontwerper van het Nationaal Monument MH17 dat vorig jaar is onthuld in het herdenkingsbos bij Vijfhuizen.

Fritz Klemm

Schilderijen en werken op papier

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Het werk van de Duitse kunstenaar Fritz Klemm (1902-1990) is buitengewoon krachtig, verstild en poëtisch in de dialoog en omgang met de dingen en de ruimte die hem omgeven.

Jasper Krabbé

Japanese paintings

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Jasper Krabbé draait in zijn recente serie Japanese Paintings de conventies van de schilderkunst letterlijk om. Voor zijn door Japanse motieven geïnspireerde serie gebruikt hij de doordruk van beeltenissen op de achterkant van onconventionele dragers als antiek linnen en gebruikt decordoek. Vanaf 16 juni 2018 zijn 30 schilderijen uit de serie te zien in Museum de Fundatie.

Film: Klanken van oorsprong

Muzikale documentaire in het Fraterhuismet Indische musici

Aanvang

Een mozaïek van verhalen over de invloed van de Nederlands-Indische geschiedenis op het Nederlandse muzikale cultuurgoed.

Tai Chi voor kinderen

meedoen met of zonder ouders, drieluik

Aanvang
Locatie
Inner Touch Tai Chi centrum Zwolle, Zwolle

Kinderen zijn Tai Chi! Vrijheid voor de fantasie. Meedoen met of zonder ouders of grootouders.

De Saus Sessie #1

Expositie Studio Sacre Bleu

Aanvang
Locatie
dapp friet, Zwolle

Elk kwartaal wordt de nieuwe seizoenssaus van Dapp Frietwinkel gelanceerd tijdens een Saus Sessie met de kick-off van een nieuwe expositie door een lokale kunstenaar. Deze expositie wordt muzikaal ondersteund door een lokale artiest. Onder het genot van ambachtelijk gemaakte frietjes en een drankje kun je genieten van smaakvolle kunst en cultuur onder één dak. Om de nieuwe seizoenssaus te introduceren krijg je 'm gratis bij bestelling van een portie verse bio frieten!

Friday Night SUP

Standstrand Zwolle

Aanvang
Locatie
Binnenstad, Zwolle

Tijd voor Friday Night SUP Zwolle! In 2018 zullen we vanaf Het Stadsstrand op het Rode Torenplein in Zwolle starten.

The Backstage Comedy Tour

Javier Guzman, Vincent Geers, Alex Ploeg, Jim Speelmans en Victor Luis van Es

Aanvang
Locatie
Theater de Spiegel, Zwolle

Een splinternieuw fenomeen in de Nederlandse theaters, The Backstage Comedy Tour, te zien in Theater De Spiegel.

Silent disco

Beach Edition

Aanvang
Locatie
Binnenstad, Zwolle

Zin om deze zomer weg te dromen met je favoriete vakantiehits op het strand? Dat kan op elke laatste vrijdag van de maand in de maanden juni t/m september bij de Silent Disco op het Stadsstrand in Zwolle! Wij zorgen voor de gezellige beats waarin twee dj’s het tegen elkaar opnemen. Wie heeft de meeste luisteraars? Even een liedje dat je niet leuk vindt? Switch naar het andere kanaal of haal een drankje bij de bar!

Openluchtbioscoop Lubeckplein

Fatboy Cinema openluchtbioscoop: 'Three billboards outside Ebbing, Missouri'

Aanvang
Locatie
Spoorzone, Zwolle

Neem plaats in een van de honderd zitzakken of zit je liever op een gewone stoel? Die zijn er namelijk ook, of neem je eigen stoel mee! Wordt het onverhoopt slecht weer? Dan wordt er uitgeweken naar binnen bij Brainz.