Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Museum de Fundatie - Vrijheid

De vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Op 19 januari 2019 opent in Museum de Fundatie in Zwolle de tentoonstelling Vrijheid – de vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968. Het is een ambitieus en tegelijk nogal ongebruikelijk project: op deze tentoonstelling laten we de vijftig ‘kernkunstwerken’ zien, de toonaangevende kunstwerken die de afgelopen vijftig jaar in Nederland zijn gemaakt.

Matthäus Passion Zwolle

Bach Choir & Orchestra of the Netherlands

Aanvang
Locatie
Dominicanenklooster, Zwolle

Ervaar Bachs Matthäus Passion in de schitterende Dominicanenkerk van Zwolle.

Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal

Afsluiting Overijssel Verwoord

Aanvang
Locatie
Schouwburg Odeon - Zwolse Theaters, Zwolle

Op donderdagavond 28 maart wordt Overijssel Verwoord afgesloten met het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal! Met onder meer Annejet van der Zijl, Özcan Akyol, Toon Tellegen (samen met Corrie van Binsbergen en Albert van Veenendaal), Ernst Daniël Smid, GladJakkers, Firma Weijland, Freez, Helena Hoogenkamp, Club Cele, PlankenPoëzie en de uitreiking van het Overijssels Boek van het Jaar.