Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Let op: In verband met het Corona-virus (COVID-19) en de daarbij behorende maatregelen heeft dit gevolgen voor jouw bezoek aan Zwolle & Overijssel. De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle evenementen afgelast moeten worden in verband met het Corona-virus. Ook zullen publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden worden gesloten, afgelast of worden evenementen voor een gezelschap van maximaal 30 mensen gerealiseerd. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement of de locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

De stadswandelingen gefaciliteerd door het Zwols Balletjeshuis zijn momenteel te boeken!

WINTERS ZWOLLE

Aanvang
Locatie
Binnenstad, Zwolle

De historische Hanzestad Zwolle is deze winter de thuisstad van de Kerstman. De Kerstman nodigt iedereen uit, een bezoekje te brengen aan zijn prachtige stad in kerstsferen.

Het Sprookjesfestival

Aanvang
Locatie
Schouwburg Odeon, Zwolle

Beleef een magische kerstvakantie in de Zwolse Theaters. Tijdens het Sprookjesfestival ontmoet je prinsessen, prinsen, kabouters en andere sprookjesfiguren. Kies je favoriete voorstellingen uit.

STICKS - ONRUST

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Nieuwe muziek van Sticks exclusief 4 maanden te ervaren in Museum de Fundatie.

Een Poort vol verhalen

Sfeervolle winterverhalen in de Sassenpoort

Aanvang
Locatie
Sassenpoort, Zwolle

Ervaren verhalenvertellers vertellen Zwolse winterverhalen in de Sassenpoort. Per middag zijn er twee verhalenvertellers aanwezig.

Trijntje Oosterhuis

Aanvang
Locatie
Academiehuis De Grote Kerk, Zwolle

Deze maand december keert Trijntje Oosterhuis terug naar de mooiste kerken van Nederland voor een Christmas Evening With Trijntje. Naast de standards uit het American Songbook, zingt ze ook persoonlijke liedjes zoals Ken je mij, Telkens weer en Voor haar.

Lichtjeswandeling

Aanvang
Locatie
Uitspanning 't Engelse Werk, Zwolle

Op vrijdag 27 december (derde kerstdag) gaan we weer samen De Lichtjeswandeling lopen! Starten kan tussen 18:30u en 20:30u bij Uitspanning 't Engelse Werk. De wandelroute van ongeveer 2,5 km loopt door Het Engelse Werk en is gratis toegankelijk voor iedereen. Neem een eigen lichtje mee en kom vooral op de fiets! De wandeling is rolstoelvriendelijk en honden mogen (mits aangelijnd & verlicht) mee.

Theaterfirma LINEA REKTA | Sjakoo

Aanvang
Locatie
Creatieve Coöperatie Zwolle | Theaterwerkplaats Grote Voort, Zwolle

De voorstelling Sjakoo is een overrompelende droomvlucht over verzet en idealen. Een zoektocht naar nuance in extreme tijden.