Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Doe's Gek

Het leukste kinderevenement van de herfstvakantie

Aanvang
Locatie
IJsselhallen, Zwolle

Een spetterend kinderevenement. Een evenement waar kinderen kunnen spelen, kunnen dromen, kunnen fantaseren, kunnen dansen en kunnen leren. Ruim 15.000m2 kinderplezier onder één dak en alles voor één prijs.

YURI HONING & MARIECKE VAN DER LINDEN - GOLDBRUN

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Als vervolg op het album Goldbrun, waarmee Yuri Honing de prestigieuze Edison Jazz Award 2018 in de wacht sleepte, richt hij samen met kunstenaar Mariecke van der Linden vanaf 22 september 2018 een ruimte in bij Museum de Fundatie. Met muziek, schilderijen en installaties reflecteren zij in een ‘Gesamtkunstwerk’ op Europa.

Museum de Fundatie - Giacometti-Chadwick

Facing Fear

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Museum de Fundatie toont vanaf 22 september 2018 tot en met 6 januari 2019 de tentoonstelling Giacometti-Chadwick, Facing Fear, gewijd aan het oeuvre van Alberto Giacometti (1901-1966) en Lynn Chadwick (1914-2003). Een ambitieus project: niet eerder is het werk van deze twee kunstenaars zo uitgebreid gecombineerd. Samen droegen zij maatgevend bij aan het moderne gezicht van de beeldhouwkunst in de tweede helft van de twintigste eeuw.

Kristalbollen kraken

Kies een kristalbol, die je zelf mag kraken.

Aanvang
Locatie
101winkels, Zwolle

Deze kwarts kristalbollen zijn miljoenen jaren geleden in een gebergte in Marokko ontstaan.

Smurfen de Musical 3+

Aanvang
Locatie
Theater De Spiegel - Zwolse Theaters, Zwolle

Smurfen de Musical is over de hele wereld lovend ontvangen, maar nog nooit hebben de Smurfen in Nederland op het toneel gestaan. In oktober 2018 is het eindelijk zo ver: voor 1 maand komt de internationale productie naar Nederland en op 27 oktober in Zwolle! Twee voorstellingen: 13.30 uur en 16.00 uur.

Stadswandeling op inschrijving

Iedere zaterdag om 14.00 uur

Aanvang
Locatie
Het Zwolse Balletjeshuis, Zwolle

Deze stadswandeling neemt je mee langs de monumentale en culturele hoogtepunten van onze stad. Zo leer je Zwolle (een klein beetje) beter kennen!

De Zwolse Herfst 10-daagse

Herfstgerechten

Aanvang
Locatie
Binnenstad, Zwolle

Proef, ruik en ervaar de herfst tijdens de Zwolse Herfst 10-daagse! Van 26 oktober t/m 4 november presenteren 10 restaurants gerechten geïnspireerd op de herfst. Denk aan stoofschotels, gerechten met pompoen en paddestoelen, lekkere warme soepen en wild! Natuurlijk wordt er gezorgd voor een lekker glaasje wijn, een bijzonder biertje of een spannende cocktail.

Rubberboot Indoor Muziekfestival

Start voorverkoop 31 juli

Aanvang
Locatie
Nieuwe Buitensociëteit Zwolle, Zwolle

Vanaf 19:00 het vaste recept in je vaste locatie De Nieuwe Buitensocieteit. Waan je in een compleet andere wereld, ervaar de beste deephouse dj’s en dans op Shaggy en Usher in Klub Kootuur. Je ultieme festival beleving, maar dan lekker binnen...

Zwolse Nacht van de Nacht

oa Nachtcircus met Jeugdcircus Pavarini, verteltheater en spannende workshops

Aanvang

In Doepark Nooterhof bruist het van de sfeervolle duistere activiteiten voor jong en oud bij de Zwolse Nacht van de Nacht .

Zwolse Bandjes Avond

Kom muziaal de klok verzetten!

Aanvang
Locatie
Binnenstad Zwolle, Zwolle

De wintertijd gaat in en we nemen voorlopig afscheid van de zomer. Kom daarom muzikaal de klok verzetten tijdens de Zwolse Bandjes Avond op zaterdag 27 oktober! In maar liefst 14 Zwolse cafés klinkt er tot diep in de nacht live muziek. Dit betekent een uur langer live muziek, lekkere drankjes en gezelligheid, met het bijkomend voordeel: je kunt een uurtje langer uitslapen!