Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Museum de Fundatie - Vrijheid

De vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Op 19 januari 2019 opent in Museum de Fundatie in Zwolle de tentoonstelling Vrijheid – de vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968. Het is een ambitieus en tegelijk nogal ongebruikelijk project: op deze tentoonstelling laten we de vijftig ‘kernkunstwerken’ zien, de toonaangevende kunstwerken die de afgelopen vijftig jaar in Nederland zijn gemaakt.

Ilja Leonard Pfeijffer

Korte lezing en signeersessie

Aanvang
Locatie
Waanders In de Broeren, Zwolle

Zaterdag 26 jan. komt Ilja Leonard Pfeijffer naar Waanders In de Broeren, naar aanleiding van het verschijnen van zijn nieuwe roman 'Grand Hotel Europa', voor een korte lezing en signeersessie.

Stadswandeling op inschrijving

Iedere zaterdag om 14.00 uur

Aanvang
Locatie
Het Zwolse Balletjeshuis, Zwolle

Deze stadswandeling neemt je mee langs de monumentale en culturele hoogtepunten van onze stad. Zo leer je Zwolle (een klein beetje) beter kennen!

Rondleiding door museum Het Vrouwenhuis

Rondleiding door het voormalige hofje van Aleida Greve (1670-1742)

Aanvang
Locatie
Het Vrouwenhuis, Zwolle

Rondleiding door het bijzondere (Oude) Vrouwenhuis voor max. 15 personen. Met bijzondere interieurs uit drie eeuwen en een interessante geschiedenis. Meer info op www.vrouwenhuiszwolle.com