Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Let op: In verband met het Corona-virus (COVID-19) en de daarbij behorende maatregelen heeft dit gevolgen voor jouw bezoek aan Zwolle & Overijssel. De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle evenementen afgelast moeten worden in verband met het Corona-virus. Ook zullen publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden worden gesloten, afgelast of worden evenementen voor een gezelschap van maximaal 30 mensen gerealiseerd. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement of de locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

De stadswandelingen gefaciliteerd door het Zwols Balletjeshuis zijn momenteel te boeken!

Landbouwminiaturenbeurs

Verzamel en ruil landbouwminiaturen met andere liefhebbers en bewonder de vele bijzondere miniaturen tijdens deze beurs.

Aanvang
Locatie
IJsselhallen, Zwolle

Op 23 en 24 november 2019 vindt de Landbouwminiaturenbeurs plaats in IJsselhallen Zwolle. De beurs is uitgegroeid tot de grootste landbouwminiaturenbeurs van de wereld! De standhouders bij dit evenement komen uit vrijwel alle Europese landen. Er valt dus van alles te ontdekken op zowel nationaal als internationaal gebied!

Pieten ontbijt

Voorafgaand aan bezoek Sinterklaas

Aanvang
Locatie
Monkey Town Zwolle, Zwolle

Op zondag 24 november is het mogelijk om deel te nemen aan het Pieten ontbijt van Monkey Town Zwolle.

STICKS - ONRUST

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Nieuwe muziek van Sticks exclusief 4 maanden te ervaren in Museum de Fundatie.

Sinterklaas op bezoek bij Monkey Town Zwolle

Voor ieder kind iets lekkers van de Sint!

Aanvang
Locatie
Monkey Town Zwolle, Zwolle

Zondag 24 november zal Sinterklaas met zijn Pieten rond 11.00 uur aanwezig zijn in Monkey Town Zwolle. De goedheilig man brengt samen met zijn Pieten iets lekkers mee voor alle kinderen.

Koopzondag

Aanvang

De winkels in de gezellige binnenstad van Zwolle mogen iedere zondag open. Winkeliers bepalen zelf of en hoe laat zij op zondag opengaan. In de winter zijn er extra koopzondagen. De vaste koopavond in Zwolle is donderdagavond.

De Swingende Pepernoot

JazzArt Orchestra onder leiding van Sint Nicolaas

Aanvang
Locatie
Schouwburg Odeon - Zwolse Theaters, Zwolle

De dagen worden korter, buiten waait een gure wind. Binnen brandt de haard, drink je warme chocola en klinkt muziek voor ieder kind. Een heerlijke middag vol Sinterklaas activiteiten en muziek voor jong & oud!