Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Neo Rauch. Dromos. Schilderijen 1993-2017

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Neo Rauch (Leipzig, 1960) is één van de belangrijkste kunstenaars van dit moment. Zijn werk, dat de kunstwereld zo stormachtig veroverde, onttrekt zich volledig aan het voorspelbare ritme waarin de kunsten zich de afgelopen decennia lijken te hebben ontwikkeld.

GITAARCONCERT Julia Trintschuk

Aanvang
Locatie
Lutherse Kerk, Zwolle

In de serie KERKEN ALS PODIUM: De jonge talentvolle Duitse gitariste Julia Trintschuk speelt op zaterdagmiddag 24 februari in de Lutherse kerk in Zwolle om 15.30 uur. Op het programma staat klassieke en romantische gitaarmuziek van o.a. Joaquín Rodrigo, Manuel Maria Ponce, Miguel Llobet en Mauro Giuliani.

Hathor Consort speelt Jacobijnse consortmuziek

Oudemuziekconcert in de Grote Kerk

Aanvang
Locatie
Grote Kerk, Zwolle

Alfonso Ferrabsoco de jongere werd gambist in dienst van Elisabeth I en bleef aan het hof werken tot zijn dood. Met de toneelschrijver Ben Johnson en de architect en ontwerper Inigo Jones werkte hij aan de populaire masques tijdens de regering van James I. De muziek die gambiste Romina Lischka met haar Hathor Consort heeft uitgekozen is intiemer dan de theatermuziek. Maar ook in de fantasia’s en in nomine’s van Ferrabosco en zijn tijdgenoten klinkt innovatie, kleur, weemoed en verfijning.