Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Ster van Zwolle

Wielerronde

Aanvang
Locatie
Binnenstad, Zwolle

De 59ste Craft Ster van Zwolle wordt gehouden op zaterdag 23 februari 2019 en is dan voor de 54ste keer de openingswedstrijd van het wegseizoen in Nederland.

Museum de Fundatie - Vrijheid

De vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Op 19 januari 2019 opent in Museum de Fundatie in Zwolle de tentoonstelling Vrijheid – de vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968. Het is een ambitieus en tegelijk nogal ongebruikelijk project: op deze tentoonstelling laten we de vijftig ‘kernkunstwerken’ zien, de toonaangevende kunstwerken die de afgelopen vijftig jaar in Nederland zijn gemaakt.

early spring - tentoonstelling BZK

Nieuwe kunst van de BZK in de Anningahof

Aanvang
Locatie
Landgoed Anningahof, Zwolle

Proef de lente ! Leden van de Belangenvereniging Zwolse Kunstenaars (BZK) laten nieuw werk zien in de binnenruimtes van Landgoed Anningahof, Hessenweg 9. De beeldentuin is ook open. Meer informatie op bzkzwolle.nl.

Stadswandeling op inschrijving

Iedere zaterdag om 14.00 uur

Aanvang
Locatie
Het Zwolse Balletjeshuis, Zwolle

Deze stadswandeling neemt je mee langs de monumentale en culturele hoogtepunten van onze stad. Zo leer je Zwolle (een klein beetje) beter kennen!

Rondleiding door museum Het Vrouwenhuis

Het laatste hofje van Zwolle, gesticht door Aleida Greve (1670-1742)

Aanvang
Locatie
Het Vrouwenhuis, Zwolle

Rondleiding voor max. 15 personen door het sfeervolle hofje voor bejaarde vrouwen. Met interieurs uit drie eeuwen, van 1680 tot 1980. Reserveren op tel. 038-4224823 of via info@vrouwenhuiszwolle.com. Meer informatie op www.vrouwenhuiszwolle.com