Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Appelplukdagen

3 zaterdagen waarop je je eigen fruit kunt plukken

Aanvang
Locatie
Verhage Fruit, Luttelgeest

Pluk je eigen appel en peren rechtstreeks bij de boer! Met een treintje wordt je de boomgaard in gereden en kun je zo veel plukken als je mee kunt nemen.

Open Ateliers BZK

Kunstenaars BZK openen atelierdeuren

Aanvang
Locatie
meerdere locaties, Zwolle

Tussen 11.00 en 17.00 uur zijn 18 ateliers van leden van de Belangenvereniging Zwolse Kunstenaars (BZK) geopend voor bezoekers. In een oude fabriek, school, een woonhuis of een ateliergebouw en door heel Zwolle. Koop een kunstwerk, praat met de kunstenaar, kom inspiratie opdoen of schrijf je in voor een cursus !

Open Atelier Weekend

Aanvang
Locatie
Atelier Anneke Wilbrink, Zwolle

Open Atelier bij Zwolse kunstschilder 11.00 | 21 september 2019 | Brink 2 Zwolle 21 en 22 September van 11:00 – 17:00 Anneke Wilbrink heeft haar atelier en galerie aan de Brink 2, net naast Stadscafé Stroomberg. Tijdens het Open Atelier Weekend nodigt de Zwolse kunstenares u uit om haar recente schilderijen te bekijken. Welkom om eens rond te kijken op haar atelier.

Expositie De Straatkabouter

Aanvang
Locatie
Zwols Brouw Theater, Zwolle

Het oeuvre van De Straatkabouter die je overal tegenkomt in de stad kun je nu tijdens een expositie rustig bekijken. Er zullen verschillende werken van De Straatkabouter te zien zijn en je kunt genieten van het Knetterbier wat speciaal gebrouwen is door kabouters in het Zwols Brouw Theater. Tijdens de opening kun je eveneens genieten van de muziek van Peter PET en Jarno.

Vintage Market @Sally O'Briens

Indian Summer Edition

Aanvang
Locatie
Irish Pub Sally O'Briens, Zwolle

Von Deux vintage & design organiseert op zaterdag 21 september de tweede editie van de Vintage Market in de Sally O'Briens in Zwolle.

Oorlog in Zwolle fietsroute

Aanvang
Locatie
Stadsrondleidingen Zwolle, Zwolle

Fietsroute langs historische plekken uit de Tweede Wereldoorlog. In opdracht van en in samenwerking met Historisch Centrum Overijssel.

Oorlog in Zwolle stadswandeling

Aanvang
Locatie
Stadsrondleidingen Zwolle, Zwolle

Wandelroute langs historische plekken uit de Tweede Wereldoorlog. In opdracht van en in samenwerking met Historisch Centrum Overijssel.

Stadswandeling op inschrijving

Iedere zaterdag om 14.00 uur

Aanvang
Locatie
Het Zwolse Balletjeshuis, Zwolle

Deze stadswandeling neemt je mee langs de monumentale en culturele hoogtepunten van onze stad. Zo leer je Zwolle (een klein beetje) beter kennen!